Zālespļāvēju ziemas kauss Somijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Cilvēks, kam benzīns asinīs, izmantos ikvienu iespēju sēsties pie stūres un braukt. To apliecina pagājušo sestdien Somijā notikušo zāles pļāvēju sacensību dalībnieki, kuri mazos traktoriņos uz aizsaluša ezera ledus vizinājās 12 stundu garumā.

Sestdien, 11.februārī, sarežģītos apstākļos tika aizvadītas ikgadējās 12 stundu izturības sacensības Leikkuri LeMans, kurās dalībnieki startē ar apstākļiem atbilstoši pielāgotiem zāles pļāvējiem. Šeit vietā gan piebilst, ka zāles pļāvēji ziemai ir pielāgoti tikai nosacīti, jo tiem nav nedz jumta vai slēgtas kabīnes, nedz apkures; faktiski tie tiek pie braukšanai pa ledu piemērotām riepām un tas arī viss.

Lai vai kā, spītējot sarežģītajiem apstākļiem un āra temperatūrai ap -4 grādiem pēc Celsija, Somijā uzvaru izcīnīja Igaunijas zāles pļāvēju sacensību čempiones Anna un Stella no komandas Team Votikmetsa Naised (Votikmetsas sievietes), vēsta Reuters.

Sacensības, kurās piedalījās sportisti no Šveices, Vācijas, Lielbritānijas, Igaunijas un Somijas, risinājās apmēram 200 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Helsinkiem mazpilsētas Lavjas pievārtē uz aizsalušā Karhijarvi ezera.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu