«SpaceX» veiksmīgi palaidusi nesējraķeti «Falcon 9» ar bezpilota kravas kuģi

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV privātfirma «SpaceX» svētdien veiksmīgi palaidusi nesējraķeti «Falcon 9», ievadot orbītā bezpilota kravas kuģi «Dragon» ar vairāk nekā divas tonnas smagu kravu, kas paredzēta Starptautiskajai Kosmosa stacijai.

Raķete Kenedija kosmosa centrā Kanaveralas zemesragā Floridā startēja no tās pašas palaišanas platformas, no kuras pirms gandrīz pusgadsimta amerikāņu astronauti devās misijā uz Mēnesi. Iepriekšējo reizi šī platforma tika izmantota ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) pēdējā daudzkārt izmantojamo kosmosa kuģu misijā.

Svētdienas starts kompānijai bija pirmais no Floridas, kopš septembrī tur starta laukumā uzsprāga «SpaceX» raķete «Falcon 9», kas tika gatavota palaišanai. Sprādzienā tika zaudēta raķete un tās krava – 200 miljonu dolāru vērts satelīts, kuru kompānija «Facebook» plānoja izmantot, lai nodrošinātu ātru internetu Āfrikai.

Cits sprādziens 2015.gada jūnijā iznīcināja kosmosa kravas kuģi «Dragon» divas minūtes pēc pacelšanās.

Šajā reizē raķetes palaišana bija plānota jau sestdien, bet tika atlikta tikai 13 sekundes pirms paredzētā starta laika saistībā ar problēmu dzinējā, kas aizvadītās nakts laikā tika novērsta.

Paredzēts, ka kravas kuģis Starptautisko Kosmosa staciju sasniegs trešdien, 22.februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu