Noslepkavotajam Ziemeļkorejas diktatora pusbrālim somā bija pretinde

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kualalumpuras lidostā ar toksisku vielu noindētā Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama somā bija 12 pudelītes ar pretindi, vēsta raidorganizācija BBC.

Kims Čennams nomira februārī. Saistībā ar viņa nāvi apsūdzētas divas sievietes, kuras lidostā pieskrējušas pie Kima Čennama un ar rokām uzlikušas viņam uz sejas nāvējošo vielu.

Abas sievietes - indonēziete un vjetnamiete - apgalvo, ka esot tikušas piemānītas. Viņas domājušas, ka piedalās TV izjokošanas video uzņemšanā. Ja viņas atzīs par vainīgām Kima Čennama nogalināšanā, 29 un 25 gadus vecajām sievietēm draud nāvessods.

Saskaņā ar vietējo mediju ziņām, pretindes pudelītes atradušās Kima Čennama mugursomā. Tās toksikoloģijas analīžu veicējiem nodeva policija.

Kima Čennama slepkavībā tika izmantota nervu sistēmas bojājumus izraisošā viela VX. Kima Čennama mantās atrastā pretinde bija preparāts «Atropine», kas cīnās ar dažādu veidu nervu indes, tostarp VX, izraisītajām sekām. Tas liek domāt, ka Kims Čennams zinājis par uzbrukuma risku.

Phenjana noliegusi saistību ar uzbrukumu. Taču Malaizijas tiesas prokurori apgalvo, ka iesaistīti esot bijuši četri vīrieši no Ziemeļkorejas.

Kims Čennams bija kādreizējā Ziemeļkorejas līdera Kima Čenira vecākais dēls un līdz tūkstošgades mijai tika uzskatīts par ticamāko varas pārņēmēju. Taču viņš atsvešinājās no ģimenes un kritizēja Ziemeļkorejas režīmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu