Dodge parāda, kā paātrināsies Challenger Demon

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dodge

Fiat Chrysler Automobiles koncernā ietilpstošais zīmols Dodge ir sagatavojis īpaši ekstrēmu modeļa Challenger versiju Demon. Konkrētu un oficiālu ziņu par auto pagaidām nav, taču no informācijas kripatām, ko izplatījusi pati kompānija un neoficiālām ziņām no anonīmiem informācijas avotiem noprotams, ka Demon būs īsts nezvērs.

Nupat Dodge publiskojuši kārtējo Challenger SRT Demon videotīzeri, kurā uzmanība veltīta modelim paredzētajām īpašajām riepām.

Kā jau varēja noprast no iepriekš publicētiem fotoattēliem, tās būs dragreisa riepas, kam ir ievērojami labāka saķere ar ceļa segumu un līdz ar to ātruma uzņemšana prasīs mazāk laika.

Dinamiskos rādītājus pagaidām var tikai minēt, taču tiem vajadzētu būt visai iespaidīgiem, ja ņem vērā, ka Demon motors provizoriski attīstīs ap 900 zirgspēkiem un vairāk nekā 1000 Nm griezes momentu. To lietderīgi palīdzēs izlietot 315/40 izmēra Nitto NT05R riepas, kas uzautas 18 collu diskiem.

Motor.ru vēsta, ka šādām riepām ir par 15 procentiem lielāks virsmas saskares laukums ar ceļu, bet saķere ar ceļu ir divreiz lielāka nekā parastām analoga izmēra riepām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu