Austrālijā avarējusi vieglā lidmašīna ar pieciem cilvēkiem; visi gājuši bojā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā otrdien avarēja vieglā lidmašīna ar pieciem cilvēkiem, ietriecoties iepirkšanās centrā pie Melburnas, un visi cilvēki lidmašīnā ir gājuši bojā, paziņoja policija.

Lidmašīna «Beechcraft» ietriecās iepirkšanās centrā pie Melburnas Esendonas lidostas nepilnu stundu pirms tā plānotas atvēršanas, eksplodēja un aizdegās.

«Lidmašīnā ir pieci cilvēki, un izskatās, ka neviens nav izdzīvojis šajā katastrofā,» paziņoja Viktorijas štata policijas komisāra palīgs Stīvens Līns.

Viktorijas štata premjerministrs Deniels Endrūss paziņoja, ka šī ir lielākā aviokatastrofa šajā štatā triju gadu desmitu laikā.

Lidmašīna, kas no Esendonas bija devusies 55 minūšu lidojumā uz Kingailendu, nogāzās tuvu automaģistrālei, kas agrā rītā bija pilna ar automašīnām.

Foto: AFP

Avārija ir nodarījusi ievērojamus postījumus iepirkšanās centram un tuvumā esošām ēkām.

Viktorijas policijas superintendants Miks Frūens paziņoja, ka katastrofas izmeklēšana koncentrējusies uz «katastrofālu dzinēja sabojāšanos». Viņš piebilda, ka lidmašīna pirms nogāšanās pārraidīja trauksmes signālu.

Esendonas lidosta pēc katastrofas tika slēgta, un visa aviosatiksme ir novirzīta uz divām lielākām Melburnas lidostām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu