Riodežaneiro policija raida asaru gāzi uz protestētājiem

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro pirmdien raidīja asaru gāzi pret demonstrantiem, kuru protests pret komunālo pakalpojumu uzņēmuma privatizāciju bija izvērties vardarbībā, un vairākus demonstrantus aizturēja.

Sadursmes starp protestētājiem un policiju notika, kamēr Riodežaneiro štata likumdevēji mēģina risināt dziļu fiskālo krīzi, kuras dēļ ir aizkavējušās algu izmaksas tūkstošiem valsts sektora darbinieku.

Štata likumdevēji pirmdien ar 41 balsi par un 28 pret nolēma privatizēt valsts kompāniju, kas nodrošina notekūdeņu attīrīšanu.

Šis lēmums ir viens no taupības pasākumiem, kas ir izraisījuši daudzu Riodežaneiro iedzīvotāju sašutumu.

Pēdējos mēnešos vairākas Riodežaneiro štata likumdevēju sapulces ir izprovocējušas protestus, kas bieži kļuvuši vardarbīgi.

Protestētāji pirmdien sapulcējās ap privatizācijai pakļauto uzņēmumu, apmētājot policistus ar akmeņiem un citiem priekšmetiem. Vismaz 12 cilvēki tika aizturēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu