Irākas armija turpina Mosulas rietumdaļas atbrīvošanas operāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas bruņotie spēki, turpinot svētdien atsākto Mosulas rietumdaļas atbrīvošanas operāciju, pirmdien ieņēmuši jaunas pozīcijas Mosulas dienvidu nomalēs, pavēstīja armijas pārstāvji.

Irākiešu helikopteri pirmdienas rītā ar raķetēm apšaudījuši Abu Saifas ciemu, izvēršot uzbrukumu kalnam, no kura pārskatāma pilsētas lidosta. Līdz dienas vidum irākiešu spēki jau bija iegājuši ciematā un ieņēmuši stratēģiski svarīgā kalna lielāko daļu.

Vienlaikus militarizētās policijas vienības pārvietojušās plašās Gazlani armijas bāzes virzienā, kas atrodas Mosulas dienvidrietumu nomalē.

Kaujas par Mosulas rietumiem būs vissarežģītākās līdzšinējo cīņu gaitā. Ielas pilsētas daļā uz rietumiem no Tigras ir senākas un šaurākas, tāpēc irākiešu karavīriem nāksies pamest bruņutransportieru relatīvo drošību. Situāciju vēl sarežģītāku padara 750 000 mierīgo iedzīvotāju klātbūtne.

Pirmdien uz rietumiem no Mosulas divi teroristi pašnāvnieki mīnētos auto uzbruka armijai un zemessardzei, vairākus karavīrus nogalinot, apliecināja armijas pārstāvji. Trešā spridzinātāja mīnētais auto uzsprāga, nesasniedzis karavīrus.

Atbildību par abiem sprādzieniem paziņojumā tīmeklī uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts». Viens spridzinātājs bijis brits, bet otrs - irākietis, paskaidroja džihādisti.

«Islāma valsts» kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

"Islāma valsts" kontrolētās teritorijas

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu