Vētra «Stella» paralizē Vašingtonu un Ņujorku

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemas vētra «Stella» otrdien brāzās pāri ASV ziemeļaustrumiem, kur sniega un slapjdraņķa dēļ slēgtas skolas un atcelti tūkstošiem lidojumu. Kaut arī vētra bija vājāka par prognozēto, tās rezultātā dzīve Vašingtonā un Ņujorkā lielā mērā tika paralizēta.

Sinoptiķi prognozēja, ka sasnigs 15 līdz 30 centimetri sniega, tomēr tā vietā Vašingtonas apvidū sasniga vien seši centimetri.

Federālā valdība turpināja darbu. Tiesa gan, otrdien plānotā Vācijas kancleres Angelas Merkeles vizīte ir atlikta.

Merkele pirmdienas vakarā Berlīnē jau atradās savā lidmašīnā, gaidot izlidošanu, kad viņai piezvanīja ASV prezidents Donalds Tramps, lai atliktu vizīti uz piektdienu.

Ņujorkā sākotnēji tika prognozēti 50 centimetri sniega, tomēr vēlāk prognozes tika samazinātas uz ne vairāk kā 15 centimetriem.

Mediji ziņo par 30 centimetriem sniega joslā pāri visai Pensilvānijai, Ņujorkas štata ziemeļiem un Konektikutai. Līdzīgi laika apstākļi tiek prognozēti Vermontā, Ņūhempšīrā un Menā.

Vairākos Ņūdžersijas apvidos tiek ziņots par stipru sniegu un lietu.

Visā Austrumkrastā skolas bija slēgtas vai arī sāka savu darbu ar novēlošanos, bet daudzi sabiedriskie pasākumi tika atcelti.

Tūkstošiem avioreisu aizkavējās vai arī tika atcelti pavisam.

Dažos apvidos vēlā ziemas sezonas vētra sagāzusi kokus, dažviet pazudusi elektrība.

Meteosistēmas perifērijā stipri snidzis dažos Lielo ezeru apvidos.

Auksto gaisa masu dēļ, kas seko vētrai, ASV ziemeļaustrumos otrdienas vakarā un trešdien termometra stabiņš noslīdēs zem nulles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu