Noskaties, kā skolotājs izmanto hiphopu, lai pasniegtu vēsturi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad skolēni sāk zaudēt interesi par vēsturi, tad talkā var nākt hiphops - mūzika, kuru klausās lielākā daļa jauniešu. Kāds Rokdeilas apgabala (Džordžijas štatā, ASV) 8. klases skolotājs izdomājis asprātīgu veidu, kā mācīt par ASV pilsoņu karu. Izmantojot populāras hiphopa dziesmas pavadījumu, viņš mācību vielu vienkārši norepo.

Tīmeklī publicēts pašu skolēnu nofilmēts video, kurā redzams, kā skolotājs (Mr. Yancey) deklamē pa virsu Atlantas hiphopa apvienības «Migos» supergrāvējam «Bad and Boujee». Jaunās kompozīcijas nosaukums ir «Mad and Losing». Klipā redzams, ka skolēni labprāt atsaucas uz šādu stundas pasniegšanas veidu - iesaistās un pat uzdejo.

Dziesmas (viņš izmanto arī popmūziku, piemēram, Adeles kompozīcijas) vienmēr atskan tikai pašās stundas beigās, tādējādi nostiprinot tikko apgūto mācību vielu. Skolotājs arī atklāj, ka liela daļa dziesmu nemaz nav viņa paša pleilistē. «Daudzām dziesmām es nemaz nezinu vārdus, bet skolēniem tās patīk, un tas ir pats svarīgākais!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu