Meksikā uziets milzu kaps ar narkobandu upuru galvaskausiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meksikas pilsētas Verakrusas nomalē uzieti slepeni masu kapi ar vairāk nekā 250 galvaskausiem.

Štata prokurors Horhe Vinklers stāsta, ka slepenajās kapenēs aprakti narkotiku karteļa upuri, kuri nogalināti pirms daudziem gadiem, raksta Lielbritānijas medijs «The Guardian». Vinklers gan neatklāj, kad tieši un kas šos galvaskausus atradis.

Galvaskausi un citi kauli tika atrasti mežainā apvidū Kolinasā de Santafē, kur upuru aizstāvības aktīvisti nodarbojās ar pazudušo cilvēku meklējumiem kopš 2016. gada vidus.

Vinklers apgalvo, ka izrakumi atklāj vienu trešdaļu no vietas, kur tika atrasti galvaskausi, un zemē vēl varētu būt apglabāti daudzi cilvēki.

«Es nevaru iedomāties, cik vēl daudz cilvēku tur ir nelegāli aprakti,» saka Vinklers, piebilstot, ka aptuveni 2400 cilvēku vēl aizvien ir pazuduši.

Verakrusa ir milzīgs masu kaps. Tas ir lielākais masu kaps Meksikā un, iespējams, arī viens no lielākajiem pasaulē,» uzskata Vinklers.

Upuru aizstāvības organizācijas ir kritizējušas varasiestādes par nepietiekamu aktivitāti, lai atrastu vai identificētu pazudušos cilvēkus, no kuriem daudzi tikuši nolaupīti.

Arī citās Meksikas daļās narkotiku karteļi savus upurus nobēdzina masu kapos.

Ziemeļu štata Durango galvaspilsētā 2011. gadā varasiestādes izrakumos atrada vairāk nekā 300 cilvēku mirstīgo atlieku, savukārt Sanfernando pilsētā tajā pašā gadā tika atrasti vairāk nekā 250 līķu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu