Parīzē SVF birojā uzsprādzis pasta sūtījums; ir ievainotais

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eksplodējot vēstuļbumbai, ceturtdien ievainojumus sejā un rokās guvusi Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) darbiniece fonda birojā Parīzē, paziņojusi policija.

No ēkas, kas atrodas netālu no Parīzes Triumfa arkas, «piesardzības» dēļ evakuēti vairāki cilvēki, atklāja informācijas avots policijā.

Arī Vācijas Finanšu ministrijai trešdien bija nosūtīta paka ar sprāgstvielām, kas tika veiksmīgi neitralizētas. Paka tika atrasta ministrijas pasta nodaļā un saturēja līdzīgas sprāgstvielas, kādas tiek izmantotas petardēs. Sprāgstvielu eksperti paku iznīcināja kontrolētā sprādzienā.

Uz pakas kā sūtītājs bija minēts Grieķijas konservatīvās opozīcijas partijas «Jaunā demokrātija» priekšsēdētāja vietnieks Adonis Georgiadis.

Foto: Reuters/Scanpix

Georgiadis tviterī apstiprināja, ka viņa vārds tiešām bijis uzrakstīts uz šīs pakas. «Tas nav joks. Tā diemžēl ir patiesība,» viņš rakstīja.

«Šis vai cits terorists var būt izmantojis manu vārdu, jo šeit Grieķijā es sevi uzskatu par [Vācijas finanšu ministra Volfganga] Šoibles draugu,» Georgiadis paziņoja Vācijas laikrakstam «Bild».

Pagaidām nav informācijas, vai abi gadījumi ir saistīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu