Orlī lidostas uzbrucējs bijis zināms izlūkošanas dienestiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīrietis, kuru sestdien nošāva Parīzes Orlī lidostā pēc tam, kad viņš pagrāba ieroci no karavīra, bija zināms izlūkošanas dienestiem, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bruno Lerū. Par notikušo izmeklēšanu sPākusi pretterorisma prokuratūra.

Tiek uzskatīts, ka šis pats vīrietis sestdienas rītā sašāva policistu pārbaudes laikā uz ziemeļiem no Parīzes, piebilda ministrs.

Sestdienas rītā vīrietis atklāja uguni, kad policija viņu apturēja kārtējās pārbaudes laikā, ievainojot vienu policistu galvā, lai gan trauma nav uzskatāma par dzīvībai bīstamu, informēja policija.

Anonīmi avoti norādīja, ka abi incidenti «ir saistīti».

Tiek vēstīts, ka pēc policista sašaušanas uzbrucējs, piedraudot ar ieroci, nozaga kādai sievietei automašīnu, kura vēlāk tika atrasta pie Orlī lidostas.

Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns stāstīja, ka uzbrucējs Orlī lidostā vērsās pret trim Gaisa spēku karavīriem, kas patrulēja lidostā. Viņš nogrūda zemē sievieti, kurai izdevās noturēt savu ieroci, bet abi viņas kolēģi atklāja uguni, lai aizsargātu sievieti un sabiedrību. Uzbrucēja motīvs pagaidām nav zināms.

Policija secinājusi, ka uzbrucējs lidostā darbojies vienatnē.

Apmēram 3000 cilvēku ir evakuēti no Parīzes otras lielākās lidostas.

Pagājušajā mēnesī līdzīgs incidents notika Luvras muzejā, kad Ēģiptes pilsonis uzbruka karavīriem, kas viņu sašāva.

Francijā joprojām spēkā ir ārkārtas stāvoklis pēc iepriekšējiem teroristu uzbrukumiem valstī un citviet Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu