Ziemeļkoreja izmēģinājusi jaunu raķešu dzinēju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja ir izmēģinājusi jaunu raķešu dzinēju, svētdien paziņoja valsts ziņu aģentūra KCNA.

Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns novēroja šo izmēģinājumu un «uzsvēra, ka visa pasaule drīz kļūs pie liecinieku tam, cik nozīmīga ir šodien gūtā dižā uzvara», vēstīja KCNA, dodot mājienu, ka Ziemeļkoreja gatavojas palaist jaunu satelītraķeti.

«Viņš (Kims) atzīmēja, ka jauna tipa augstas vilces dzinēja izstrāde un pabeigšana palīdzēs nostiprināt zinātnisko un tehnoloģisko pamatu, lai tas atbilstu pasaules līmeņa satelītu transportēšanas spējai kosmosa attīstības jomā,» ziņoja KCNA.

Ārvalstu novērotāji uzskata, ka Phenjanas kosmosa programma ir aizsegs ieroču izmēģinājumiem.

Jaunais ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons sestdien ieradās Pekinā pēc ASV sabiedroto Japānas un Dienvidkorejas apmeklējuma. Viņa divu dienu vizītē Ķīnā svarīgs sarunu temats ir Ziemeļkorejas kodolprogramma un ballistisko raķešu izmēģinājumi.

Tilersons piektdien Dienvidkorejas apmeklējuma laikā brīdināja, ka Vašingtonas stratēģiskā pacietība pret Phenjanu drīz varētu beigties un ka militāra rīcība pret Ziemeļkoreju ir viena no alternatīvām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu