Baltais nams noliedz, ka Tramps būtu atteicies sarokoties ar Merkeli

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidenta Donalda Trampa preses sekretārs Šons Spaisers noliedzis, ka Tramps pagājušajā nedēļā Baltajā namā būtu atteicies sarokoties ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

«Man šķiet, ka viņš nedzirdēja jautājumu», kuru uzdeva Merkele, kad viņa preses kameru priekšā ierosināja sarokoties, vācu izdevumam «Spiegel» svētdien sacīja Spaisers.

Merkeles vizīte bija iecerēta, lai uzlabotu Vašingtonas un Berlīnes attiecības. ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā Tramps Merkeles bēgļu politiku raksturoja kā «katastrofālu kļūdu» un sacīja, ka Merkele «izposta Vāciju».

Vizīte sākās sirsnīgi, un abi līderi sarokojās pie ieejas Baltajā namā.

Bet vēlāk, sēdot līdzās Ovālajā kabinetā, Tramps nesadzirdēja vai ignorēja Merkeles ierosinājumu sarokoties vēlreiz, kas izvērsās par visai neveiklu mirkli parasti rūpīgi izplānotajā pasākumā.

Vācu mediji skaidroja, ka šis incidents bijusi kārtējā zīme saltajam noskaņojumam starp piesardzīgo Vācijas kancleri un impulsīvo ASV prezidentu.

Svētdien Vācijas laikraksts «Bild» ziņoja, ka tikšanās laikā Baltajā namā Tramps ne reizes nav paskatījies Merkelei acīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu