Sprādzienos Nigērijā gājuši bojā četri, ievainoti 18 cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākos sprādzienos nometnēs, kur uzturas cilvēki, kas aizbēguši no teroristiskā islāmistu grupējuma «Boko Haram», bojā gājuši četri, bet ievainoti 18 cilvēki, paziņojusi policija.

Šie sprādzieni notikuši uzbrukumu virknē, kas aizsākās pagājušajā nedēļā. Piektdien vīrietis, kurš esot «Boko Haram» līderis, uzņēmās atbildību par spridzināšanu Maiduguri un tās apkārtnē.

«Trīs bumbu sprādzienos šorīt trīs dažādās vietās gāja bojā četri, bet tika ievainoti 18 cilvēki,» aģentūrai «Reuters» atklāja policijas pārstāvis.

Divi no šiem sprādzieniem notikuši nometnē, kur uzturas cilvēki, kas aizbēguši no «Boko Haram». Uzbrukumi kopš pagājušā gada nogales, kad beidzās lietus sezona, kļuvuši arvien biežāki.

Maiduguri ir kļuvusi par «Boko Haram» upuri astoņus gadus ilgajos centienos Nigērijas ziemeļaustrumos radīt islāma kalifātu. Uzbrukumos kopā gājuši bojā aptuveni 15 000 cilvēku, bet vairāk nekā 2 miljoni to dēļ ir bijuši spiesti pamest savas mājvietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu