Par pašvaldību vēlēšanu iecirkni informēs pa pastu; uzziņas arī telefoniski un internetā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašvaldību vēlēšanu iecirkņa adresi pilsoņi uzzinās no pa pastu izsūtītiem paziņojumiem, šodien žurnālistus informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Personas datu apstrādes departamenta direktors Uldis Apsītis.

Ja tomēr balsstiesīgais nebūs saņēmis sev sūtīto paziņojumu, sava vēlēšanu iecirkņa adresi varēs uzzināt pa telefonu 67049999. Tālrunis sniegs uzziņas no 27.marta darba dienās no plkst.8 līdz plkst.20. Tāpat iecirkņa adresi būs iespējams uzzināt mājaslapā «www.pmlp.gov.lv».

Paziņojumu izsūtīšana pa pastu notiks no šodienas līdz 24.martam. Tas nozīmē, ka paziņojumus savās pastkastītēs vēlētāji varētu saņemt nākamās nedēļas laikā. Kopā tiks izsūtīti 1 419 856 paziņojumi.

Apmēram 28 000 cilvēku nesaņems paziņojumus pa pastu, taču viņi ir iekļauti vēlētāju sarakstos un varēs balsot konkrētā iecirknī. Šiem cilvēkiem nav aktīvas deklarētās dzīvesvietas, tāpēc viņu iecirknis būs noteikts pēc pēdējās deklarētās dzīvesvietas. Cimdars norādīja, ka paziņojumu pilsonis var nesaņemt, ja īpašnieks viņu būs izdeklarējis no sava īpašuma.

Par visām nesakritībām vēlēšanu iecirkņu un mājokļu adresēs līdz 16.maijam vēlētāji tiek aicināti informēt PMLP teritoriālās nodaļas, aģentūru LETA informēja CVK.

No 27.marta līdz 16.maijam vēlētājiem ir iespēja iecirkni mainīt. Mainīt iecirkni varēs uz jebkuru citu iecirkni savas pašvaldības robežās vai uz jebkuru citu iecirkni pašvaldībā, kurā vēlētājam pieder reģistrēts nekustamais īpašums. Pieteikt iecirkņa maiņu iespējams gan internetā, PMLP mājaslapā «www.pmlp.gov.lv» vai portālā «www.latvija.lv», gan klātienē jebkuras pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē.

Mainot iecirkni klātienē, jāaizpilda pieteikums un jāuzrāda pase vai personas apliecība. Mainot iecirkni uz pašvaldību, kurā vēlētājam pieder nekustamais īpašums, papildus jāuzrāda arī īpašumtiesības apliecinošs dokuments - zemesgrāmata vai izziņa no zemesgrāmatas.

Pašvaldību vēlēšanu dienā, 3.jūnijā, vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no plkst.7 līdz plkst.22. Savukārt trīs dienas pirms vēlēšanām - 31.maijā, 1.jūnijā un 2.jūnijā, būs iespēja nobalsot iepriekš. No 29.maija varēs pieteikt balsošanu vēlētāju atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt vēlēšanu iecirknī. Lai izmantotu šo iespēju, vēlētājam vēlēšanu dienā jāatrodas sava iecirkņa teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu