Vecrīgā par valsts karoga zaimošanu aiztur divus Beļģijas pilsoņus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vecrīgā svētdienas rītā aizturēti divi Beļģijas pilsoņi, kuri no kādas ēkas fasādes bija norāvuši Latvijas valsts karogu un salauzuši tā kātu, portāls TVNET uzzināja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Svētdienas, 26.marta, rītā Rīgas pašvaldības policijas Videonovērošanas centra darbinieki pamanīja kādu vīrieti, kurš no ēkas fasādes Vecrīgā, Kalēju ielā norāva karogu. Video bija redzams, ka, raujot karogu, vīrietis pārlauž tā kātu.

Videonovērošanas centra darbinieki uzreiz informēja tuvāko ekipāžu, bet paši tikmēr turpināja vērot notiekošo. Mirkli vēlāk bija redzams, ka vīrietim, kurš norāva karogu, pievienojas biedrs, kurš fotografēja karoga zaimotāju, kamēr tas pozēja kameras priekšā ar guvumu.

Vēl mirkli vēlāk notikuma vietā ieradās tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža un abus vīriešus aizturēja. Noskaidrojās, ka aizturētie ir 25 gadus veci Beļģijas pilsoņi.

Aizturētie nogādāti Valsts policijā, kur par valsts simbola zaimošanu sākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu augstākais soda mērs ir brīvības atņemšana uz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu