Trakā pasaule: vilciens Ķīnā kursē cauri daudzdzīvokļu namam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem Ķīnas pilsētā Čuncjinā līdz sabiedriskā transporta pieturai, lai nokļūtu vēlamajā galamērķī, nebūt nav jāmēro tāls ceļš, jo vilciens kursē cauri namam, kur tam arī ir pietura.

19 stāvus augstā nama iedzīvotājiem vien jādodas uz astoto stāvu, kur apstājas vilciens, raksta CNN. Ķīnas dienvidaustrumu pilsēta Čuncjina ir plaukstoša metropole ar 49 miljoniem iedzīvotāju, tāpēc arhitekti un pilsētplānotāji sabiedriskā transporta un mājokļu plānošanai spiesti pieiet radoši.

Pilsētas sabiedriskā transporta pārstāvis Juans Čengs medijiem atklāj: «Mūsu pilsēta ir pārapbūvēta, tāpēc atrast vietu jauniem ceļiem un dzelzceļa līnijām nudien ir izaicinājums. Reizēm uz zemes gluži vienkārši nav vietas, tāpēc mums ir jādomā par «pazemi» vai - «virszemi». Vai arī kā šajā gadījumā - «pa taisno cauri».»

Dzelzceļa līnijas paplašināšana šādā neordinārā veidā esot bijis riskants pasākums, taču tas atmaksājies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu