Jau sestdien Lielā Talka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jau sestdien, 22.aprīlī, spītējot laika apstākļiem Lielā talka notiks! Talku apstiprināšanas process turpinās vēl šodien, kad varēs arī vēl saņemt talkas maisus no sava novada koordinatora, kuru kontaktinformācija atrodama mājaslapas www.talkas.lv sadaļā «Kontakti».

Šobrīd jau pieteiktas vairāk nekā 2000 Talkas vietas, no kurām apstiprinātas jau aptuveni 1600. Katrai oficiālajai talkas vietai ir savs Atbildīgais, pie kura var pieteikties tie talkot gribētāji, kuri savu vietu nav pieteikuši. Atgādinām, ka Lielās Talkas dienā savāktie atkritumi uz poligoniem tiks izvesti TIKAI no oficiālajām talkošanas vietām, kas ir saskaņotas ar konkrētā novada koordinatoru.

Daudzi jau talkošanu uzsākuši ātrāk, piemēram, Olaines 2.vidusskolas skolēni jau 27 cilvēku sastāvā savākuši 10 pilnus talkas maisus. Kā ierasts arī daudzas citas Latvijas skolas darbus pie apkārtnes sakopšanas uzsāk jau dienu vai divas pirms oficiālā Lielās Talkas datuma. Arī Rīgas brīvostas pārvalde talkot uzsāka jau šodien, stādot kokus ostai pieguļošajā teritorijā Kundziņsalā. Talkas laikā, turpinot darbu pie ostas tuvumā esošo teritoriju sakārtošanas un labiekārtošanas, kopīgi ar Kundziņsalas apkaimes iedzīvotājiem 12. līnijas sākumā tiek veidots ap 270 metru garš tūju dzīvžogs, kas turpmāk vizuāli norobežos Kundziņsalas dzīvojamo zonu no ostas teritorijas. Savukārt piektdien, 21.aprīlī, Rīgas brīvostas pārvaldes darbinieki kopā ar Rīgas Teikas vidusskolas skolēniem talkos Mīlestības saliņā, kur sakops dabas lieguma teritoriju un kopīgi ar ornitologiem gatavos putnu būrīšus uz saliņas ligzdojošajiem putniem – gaigalām, lielajām gaurām, Sāmsalas dižpīlēm un meža pūcēm.

Doties «Lielajā Talkā 2017» aicina «Rīgas brīvostas pārvalde», būvkompānija «Arčers» un «Latvijas Valsts meži», kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, «DHL», «Clean R» un Latvijas Dzelzceļš. Informatīvo atbalstu sniedz LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet, Latvijas radio 2, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam «Valodu koks».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu