Parīzes apšaudes aculiecinieki: «Ak nē, tikai ne atkal!»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas vakara teroristiskais uzbrukums slavenajiem Elizejas laukiem Parīzē notika laikā, kad bulvāris un apkārt esošās ielas bija pilnas ar cilvēkiem. Uzbrucējs atklāja uguni uz policistiem, vienu nogalinot, bet divus nopietni ievainojot, ziņo Francijas medijs «The Local».

34 gadus vecais biroja darbinieks Tomass šaušanas brīdī atradās birojā tieši pretī incidenta vietai. «Troksnis bija ļoti ātrs un skaļš. Es domāju, ka tas bija automātiskais vai pusautomātiskais ierocis – varbūt kalašņikovs.» Tā kā Tomasa birojs atrodas piektajā stāvā, tad neesot bijis bail, jo durvīm ir kods. Drīzāk visi izjutuši «ak nē, tikai ne atkal!».

Kāds cits aculiecinieks BFM TV atklāja, ka redzējis no mašīnas izkāpjam vīrieti, turot rokās Kalašņikova automātu.

«Kad viņš atklāja uguni, mēs iebēgām veikalā un skrējām augšā pa trepēm. Mēs skatījāmies pa logu un redzējām, kā policisti viņu nošauj.»

Veikala īpašnieks TV kanālam atklāja, ka iesākumā domājis, ka tās ir petardes, taču tad atskārtis, ka notiek šaušana. «Visi panikā skrēja, cilvēki raudāja,» viņš atminas.

Vīrietis vārdā Kirils (40) laikrakstam «Le Parisien» stāsta: «Es atrados uz stūra pie «Marks & Spencer» un «Zara» veikaliem savā automašīnā. Redzēju melnā ģērbtu vīrieti apmēram 10 metru attālumā no policijas mašīnas. Izskatījās, ka viņš vaicās pēc informācijas, taču tad izvilka kalašņikovu un sāka šaut.»

32 gadus vecais Maksims laikrakstam atklāj, ka šaušanas brīdī atradies kinoteātrī. Filmas seanss tika pārtraukts, lai varētu auditorijai paziņot par notikušo. «Viņi teica, ka mēs varam palikt kinoteātrī, taču pēc pusstundas cilvēki izlēma doties prom pa sētas izeju.»

Savukārt kāds vjetnamietis vārdā Trāns atklāja «The Local», ka uzbrukuma brīdī atradies restorānā Elizejas laukos. Īpašnieks viesiem sacījis, ka viņi nedrīkst doties uz ielas, ka tur notiekot teroruzbrukums.

«Mēs bijām ieslēgti, jo policija apstiprināja uzbrukumu. Mums nebija bail, jo atradāmies augšstāvā, nevis uz ielas. Pēc pusstundas puse no mums nogāja lejā grupā kopā ar policiju un mūs nogādāja drošībā.»

Jau ziņots, ka ceturtdienas vakarā apšaudē Elizejas laukos, Parīzē, nogalināts viens policists un ievainoti vēl divi. Nogalināts arī pats šāvējs, bet policija vēl mēģina noskaidrot, vai uzbrucējam bija līdzzinātāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu