Sadeguša Model X īpašniece no Tesla Motors vēlas miljonu eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kāda ķīniete vārdā Lī Tada no Tesla Motors pieprasa 8 miljonu juaņu jeb 1,07 miljonu eiro kompensāciju par to, ka viņas Model X pēc avārijas nav bijis iespējams no iekšpuses atvērt aizmugurējās, uz augšu ceļamās piekūna spārnu tipa durvis. Sieviete argumentē, ka avārija varēja beigties pavisam bēdīgi, jo viņai piederošais auto pēc sadursmes ātri vien aizdedzies.

Nelaimes gadījums notika februārī Ķīnas pilsētā Guanžou. Mašīnas īpašniece ar draugu sēdējuši aizmugurējā sēdeklī, bet pie stūres atradies viņas šoferis un braucis ar aptuveni 75 kilometriem stundā. Nezināmu iemeslu dēļ Model X aizķēris ceļu norobežojošo barjeru, sagriezies par 180 grādiem un frontāli sadūries ar Ford Focus.

Tada apgalvo, ka trieciena rezultātā Model X piekūna spārnu tipa durvis esot nobloķējušās un tās nav bijis iespējams atvērt. Electrek.co piebilst, ka Model X ir atsevišķa slēdzene durvju atbloķēšanai ārkārtas situācijās, taču mašīnas lietošanas pamācībā tā nav aprakstīta; tā pieminēta tikai informācijā pirmās palīdzības dienestiem.

Lai vai kā, Tada un viņas draugs neilgi pēc sadursmes sākuši saklausīt akumulatoru šūnu sprādzienus, un viņiem nekas cits nav atlicis, kā mēģināt izkļūt no mašīnas pa priekšējām durvīm. Dažus mirkļus vēlāk mašīnu jau pilnībā pārņēmušas liesmas.

Cietusī norāda, ka viņai avārijā salauzts deguns un traumēta apakšlūpa, kurai uzliktas ducis šuvju. Vadītājs gan negadījumā cietis vairāk - viņš ar lūzumiem un iekšējo orgānu bojājumiem slimnīcā esot pavadījis 40 dienas.

Tada uzskata, ka, ņemot vērā pārdzīvoto un to, ka aizvien rādoties murgi, ka sadeg dzīva mašīnā, viņai pienākas kompensācija. Tesla Motors Ķīnas struktūrvienība gan atsakās to maksāt, taču sadarbojas ar varasiestādēm, lai atšķetinātu visu negadījumu un aizdegšanās cēloņus. Tāpat Tesla Motors norāda, ka pēc lielā ātrumā notikušām sadursmēm mēdz aizdegties arī auto ar iekšdedzes dzinēju, turklāt šādu gadījumu esot vairāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu