Bandīti Paragvajā nolaupījuši 30 miljonus dolāru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni 60 bruņotu bandītu grupa pirmdien Paragvajā no skaidras naudas glabātuves nolaupījusi 30 miljonus dolāru, pavēstīja varasiestādes, notikušo raksturojot kā «gadsimta laupīšanu».

Bandīti, kas Paragvajā ieradušies no Brazīlijas, uzbrukuma gaitā Sjudada del Estē nogalinājuši vienu policistu.

Trīs bandīti vēlāk Brazīlijā gājuši bojā sadursmē ar policistiem. Vēl astoņus uzbrucējus izdevies aizturēt Itaipulandijā, kas atrodas 50 kilometrus uz ziemeļiem no Sjudada del Estes.

Lai iekļūtu naudas glabātuvē, bandīti detonējuši vairākus spridzekļus.

Uzbrukums pilsētā izraisījis paniku un sajukumu vairākas stundas, jo daļa bandītu, cenšoties novērst uzmanību no laupīšanas, terorizējusi policiju un valdības institūcijas.

Vairāk nekā desmit automašīnas tika aizdedzinātas, turklāt bandīti uz ceļiem izvietoja dzelkšņus, lai aizkavētu likumsargus.

Pēc aplaupīšanas bandīti, kuterī šķērsojot Paranas upi, nonākuši Brazīlijā.

Daļu nolaupītās naudas izdevies atgūt, vēsta vietējais laikraksts «ABC Color».

Izmeklētāji uzskata, ka noziegumu pastrādājis viens no spēcīgākajiem Brazīlijas noziedzīgajiem grupējumiem «Primeiro Comando da Capital», apliecināja policijas pārstāvis sakariem ar presi Augusto Lima.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu