Kubas Cūku līci ieņēmušas migrējošu krabju armijas

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kubas Cūku līci ieņēmuši miljoniem sarkanu, dzeltenu un melnu sauszemes krabju. Katru gadu pēc pirmajām pavasara lietavām krabji dienām maršē no apkārt esošajiem mežiem uz līci Kubas dienvidu piekrastē, lai nārstotu, savā ceļā radot haosu.

Rītausmā un saulrietā sāniski tie rāpo uz jūru, lienot augšā pa māju sienām un nosedzot piekrastes ceļus kā paklājs, caurdurot automašīnu riepas, raksta «Reuters».

Cūku līcis, kur 1961. gadā izsēdās kubiešu emigranti un neveiksmīgi centās izbeigt Fidela Kastro revolūciju, atrodas nacionālajā parkā, kur mīt 80% Kubas endēmisko putnu, krokodilu un citi savvaļas dzīvnieki. Ar krāšņajiem koraļļu rifiem un tirkīzzilajiem ūdeņiem līcis ir viena no Kubas labākajām vietām zemūdens niršanai.

«Tas ir ļoti pārsteidzoši un iespaidīgi, redzēt tik daudz krabju vienkopus pārvietojamies tik lielā ātrumā,» saka 36 gadus veca tūriste no Francijas Emīlija Lanegranda, piebilstot, ka «nedaudz lūst sirds», redzot tik daudzus sašķaidītus uz ceļa.

Foto: Reuters/Scanpix

Vietējiem krabju migrācija ir labs bizness, jo tūristi maksā līdz pat 10 dolāriem par riepu remontu. Salīdzinājumam – Kubas vidējā mēnešalga ir 25 dolāri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu