Pēc 47 dienām Himalajos atrod pazudušu kalnā kāpēju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

21 gadu vecais ceļotājs no Taivānas izglābts Himalajos 47 dienas pēc tam, kad viņš un viņa draudzene pazuduši kalnos.

Glābšanas komanda atrada Liangu Šengu Juehu kanjonā aptuveni 2600 metru augstumā. Viņa 19 gadus vecās draudzenes Liu Čenas Čunas ķermenis atradās netālu, ziņo BBC.

Vīrietis šobrīd atrodas Katmandu slimnīcā, kur saņem medicīnisko palīdzību. Ārsti apgalvo, ka viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Lianga ārstējošā ārste Sanjaja Karki medijiem atklāj: «Viņš var runāt lēnām. Viņš pastāstīja, ka viņa draudzene nomira pirms trim dienām. Viņam nav traumu, taču uz viņa ķermeņa ir tārpu saēstas vātis.»

Vīrietis septiņu nedēļu laikā ir zaudējis 30 kg svara. Viņa mati bija pilni ar utīm, bet vienu kāju klāja tārpi un kāpuri.

Ārsti apgalvo, ka viņam izdevies izdzīvot, pārtiekot no ūdens un sāls.

Abi jaunieši ir pirmā kursa studenti Taivānas Valsts universitātē un ieradās Nepālā februārī no Indijas. Pēdējo reizi viņi tika manīti 9. martā, kad par spīti stiprajai snigšanai devās pārgājienā kalnos.

Glābējs Madhavs Basnets atklāja BBC, ka, visticamāk, kāpjot augšup, abi ir noslīdējuši no slidenas takas un iekrituši alai līdzīgā veidojumā, no kura nav spējuši izrāpties ārā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu