Izraēlas raķetes trāpījušas «militārām pozīcijām» pie Damaskas lidostas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas raķetes ceturtdien trāpījušas «militārām pozīcijām» līdzās Damaskas lidostai, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

«Šodien ap ausmu Izraēlas agresijā, kurā tika izmantotas vairākas no okupētajām teritorijām izšautas raķetes, cietušas militārās pozīcijas uz dienvidrietumiem no Damaskas starptautiskās lidostas,» ziņo SANA, atsaucoties uz avotu armijā.

Raķešu triecienā nodarīti «materiāli zaudējumi», sacījis avots.

Par «milzīgu» sprādzienu netālu no Damaskas lidostas, tiesa gan, neminot tā iemeslu, iepriekš ziņoja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Telekanāls «Al Manar», kas ir saistīts ar Libānas šiītu kustību «Hizbollah», ziņo, ka sprādziens ceturtdienas rītausmā skāris degvielas tvertnes un noliktavu netālu no Damaskas lidostas.

Lidosta atrodas apmēram 25 kilometru attālumā no Damaskas.

Izraēlas militārās lidmašīnas arī iepriekš bombardējušas lidostu un bāzes ap Damasku.

Sīrijas un Izraēlas starpā oficiāli joprojām ir karš, tomēr situācija uz robežas pamatā bija mierīga līdz 2011.gadam, kad izraisījās Sīrijas pilsoņkarš.

Karš Sīrijā sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu