Beidzas ikgadējās Dienvidkorejas un ASV militārās mācības «Foal Eagle»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkoreja un ASV svētdien noslēdz ikgadējās kopīgās militārās mācības «Foal Eagle», bet turpina atsevišķus kopīgus militāros manevrus, kas izpelnījušies asu nosodījumu no Ziemeļkorejas.

Mācībās «Foal Eagle» piedalījās aptuveni 20 000 Dienvidkorejas karavīru un 10 000 ASV karavīru.

Kopīgās ikgadējās mācības «Key Resolve» noslēdzās jau pagājušajā mēnesī.

Abās mācībā tika izspēlēts konflikts ar Ziemeļkoreju, kas pēdējos mēnešos veikusi vairākus raķešu izmēģinājumus. Kad marta sākumā trīs no tām nokrita provokatīvi tuvu Japānai, Phenjana paziņoja, ka tas bijis mācību uzbrukums ASV bāzēm Japānā.

ASV un Dienvidkoreja apgalvo, ka to militārajiem manevriem ir tikai un vienīgi aizsardzības raksturs, bet Ziemeļkoreja tajos saskata gatavošanos karam.

Parasti pēc šīm mācībām Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas attiecībās iestājas nosacīts miera periods, taču šķiet, ka šogad spriedze nemazināsies.

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušajā nedēļā paziņoja, ka attiecībās ar Ziemeļkoreju ir iespējams liels konflikts, bet uzsvēra, ka dotu priekšroku diplomātiskam risinājumam.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija svētdien apstiprināja, ka Japāņu jūrā turpinās militārās mācības ar ASV trieciena grupu. Manevru mērķis ir pārbaudīt sabiedroto spējas izsekot un pārtvert ienaidnieka ballistiskās raķetes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu