Norautas Georga lentes dēļ Strēlnieku laukumā izceļas konflikts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norautas Georga lentes dēļ otrdien Strēlnieku laukumā izcēlies konflikts, novēroja portāls TVNET.

Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska TVNET apstiprināja, ka 9.maija pēcpusdienā biedrības «Nacionālo karavīru atbalstam» organizētās sapulces laikā izcēlās konflikts starp diviem vīriešiem.

Abi vīrieši piekrita likumsargu rosinājumam labprātīgi doties uz policijas iecirkni tālāko apstākļu noskaidrošanai. Tā kā viņi policistiem līdzi devušies labprātīgi, aizturēti netiks. Citi pārkāpumi saistībā ar 9.maija pasākumiem nav notikuši.

Jau ziņots, ka šogad pirmo reizi sapulci 9.maijā Latviešu strēlnieku laukumā bija pieteikusi biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Tās mērķis ir «atgādināt par 2.Pasaules kara norisi, tā sekām un padomju okupācijas nodarīto kaitējumu».

Sapulcē bija sanākuši pāris desmiti cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Viena no pasākuma organizētājām žurnālistiem stāstīja, ka šādā veidā dalībnieki pauž savu attieksmi pret 9.maiju, kuru Krievijā atzīmē kā Uzvaras dienu, un uzsver, ka šis datums nav nekādi svētki Latvijai, ka tie nav svinēti un arī netiks svinēti. Viņa uzsvēra, ka sapulces mērķis nav sapulcināt lielus cilvēku pūļus, bet gan demonstrēt attieksmi.

Dalībniekiem rokās bija dažādi plakāti, piemēram, «Komunisms - visu laiku asiņainākā ideoloģija. 100 000 000 miljonu slepkavības nav uzvara», «Ja jums tā patīk komunistu uzvara, kāpēc gan nepārcelties uz Ziemeļkoreju?», «Devītais maijs - atnāca, ieraudzīja, aizmirsa aizbraukt mājās».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu