Norvēģijā ir plāns: autonomi konteinerkuģi, kas brauc ar elektrību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Apvienojot spēkus, kompānijas YARA un KONGSBERG plāno uzbūvēt pasaulē pirmo un attiecīgi progresīvāko konteinerkuģi, kurš darbosies autonomi un bez izmešiem. Vēl viens būtisks ieguvums no šāda kuģa izmantošanas - varēs atteikties no līdz pat 40 tūkstošiem kravas auto braucienu gadā, tādējādi samazinot kaitīgo izmešu daudzumu atmosfērā un paaugstinot satiksmes drošību gan uz šosejām, gan apdzīvotās vietās.

Jaunais kuģis YARA Birkeland sākotnēji, tas ir, no 2018.gada otrās puses, darbosies ar apkalpi, bet jau no 2019.gada tas spēs funkcionēt ar autopilotu. Ja notikumi attīstīsies kā paredzēts, tad

2020.gadā YARA Birkeland spēs navigēt pilnīgi patstāvīgi un no apkalpes varēs atteikties,

raksta Humansatsea.com.

Jāteic gan, ka autonomais kuģis neveiks kravu pārvadājumus pasaules okeānos; sākotnēji tas

vedīs kravas īsā maršrutā no YARA ražotnes Porsgrunnā uz Brevikas un Larvikas ostām turpat Norvēģijā.

Taču ceļu atslogojums tāpat būs ievērojams, jo, kā norāda minerālmēslojuma ražotāja YARA prezidents Sveins Tore Holseters, šobrīd no Porsgrunnas uz Breviku un Larviku dienā brauc vairāk nekā 100 kravas automobiļu, veicot attiecīgi 11 vai 30 kilometru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu