Vašingtonā pēc Erdogana vizītes izcēlušās sadursmes; deviņi cilvēki slimnīcā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vašingtonā pēc Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana vizītes Baltajā namā otrdien starp Turcijas līdera pretiniekiem un atbalstītājiem izcēlušās sadursmes, kuru rezultātā deviņi cilvēki nogādāti slimnīcā.

Mediji vēsta, ka Erdogana atbalstītāji un apsargi iesaistījās sadursmēs ar kurdu un armēņu izcelsmes protestētājiem, kuri Turcijas prezidentu apsūdzēja cilvēktiesību pārkāpumos.

Pēc vizītes Baltajā namā Erdoans apmeklēja Turcijas vēstniecību. Tās apkārtnē sākās protesti, un varasiestādēm nācās slēgt apkārtējās ielas, izraisot satiksmes traucējumus.

Policijai sākumā izdevās naidīgās grupas norobežot, tomēr tās vēlāk iesaistījās sadursmēs.

Tiek ziņots, ka Erdogana apsargi uzbrukuši protestētājiem, kuri pie vēstniecības turējuši rokās Sīrijas kurdu Demokrātiskās vienotības partijas (PYD) karogu.

Ankara uzskata, ka PYD ir Turcijā ārpus likuma izsludinātā bruņotā separātistu grupējuma Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) atzars.

Publicētajos videomateriālos redzams, ka protestētāji abās pusēs kliedz un apmainās sitieniem, vainojot otru pusi agresijā.

«Mēs nedarījām neko sliktu,» telekanālam ABC stāstīja Erdoana atbalstītājs Mustafa Dikilitašs. «Mēs tikai godinājām mūsu prezidentu,» viņš piebilda.

«Viens YPG atbalstītājs pieskrēja, paķēra skaļruni un ar to iesita Turcijas pilsonim,» paziņoja cits Erdogana atbalstītājs, norādot uz Sīrijas kurdu grupējumu Tautas aizsardzības vienības (YPG).

Turcijas prezidenta pretinieki tikmēr vainoja viņa atbalstītājus.

«Viņi vienkārši vienā brīdī sāka skriet mums virsū,» paziņoja jezīdu kopienas demonstrante Lusija Usojana, piebilstot, ka viņai uzbrucis viens Erdogana atbalstītājs.

Vašingtonas policija uz protestu vietu nosūtīja papildspēkus un atjaunoja kārtību.

Varasiestādes paziņojušas, ka deviņi cilvēki nogādāti slimnīcā. Viens cietušais esot kritiskā stāvoklī. Ziņots, ka policija aizturējusi divus cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu