Sējējs: Hārtlijs prata apvienot spēlētājus kaujas spējīgā gatavībā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens par visiem - visi par vienu [saliedēts kolektīvs], lielisks vārtsargs [Elvis Merzļikins], respektabls un gudrs treneris [Bobs Hārtlijs], potenciāls [gados jauna izlase], un tā varētu vēl un vēl uzskaitīt lietas, kas šajā pavasarī raksturoja Latvijas nacionālo hokeja komandu, kas nule aizvadītajā pasaules čempionātā bija mata tiesas attālumā, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu. Bijušais Rīgas «Dinamo» komandas treneris Normunds Sējējs valstsvienībā novērojis pozitīvas tendences, tomēr ieņemtā 10. vieta ir šā brīža objektīvs rādītājs.

«Izlase pasaules čempionātā rādīja labu sniegumu, patika komandas spēle. Arī kalendārs bija pateicīgs, jo turnīra ievadā nespēlējām ar potenciāli spēcīgākajiem pretiniekiem. Tajā pašā laikā jāatgādina, ka A grupā vāju komandu nav,» sarunā ar TVNET pastāstīja Sējējs, kurš gaidāmajā sezonā būs Rīgas «Dinamo» padomes priekšsēdētāja Jura Savicka padomnieks.

«Tieši čempionāta sākumā iekrājām psiholoģisko pārliecību. Komanda izskatījās labi, īpaši patika debitanti. Konkrētas personas gan es nesaukšu, bet spēle bija skatāma.»

Ķelnē vairākus Latvijas jaunos hokejistus vēroja arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu skauti.

Pasaules čempionātā Latvijas komanda septiņās spēlēs guva 14 vārtus. Sešpadsmit vienību konkurencē tas bija vienpadsmitais rādītājs. Sējējs norādīja uz vārtu gūšanas momentu realizāciju. «Gribējās vairāk vārtu.

Momentu realizācija iepriekšējā sezonā bija klupšanas akmens arī Rīgas «Dinamo» komandai. Kaut kur arī nepaveicās,» viņš sacīja.

Latvijas izlase bija starp jaunākajām visā turnīrā. Debiju Ķelnē pasaules čempionātos pieaugušo izlasē piedzīvoja Frenks Razgals, Uvis Balinskis, Rihards Bukarts, Ivars Punnenovs, Kristofers Bindulis un Teodors Bļugers.

«Šoreiz sastāvā bija daudzi jauni spēlētāji - notiek paaudžu maiņa. Tā ir nedaudz ieilgusi un nav viegla,» teica Sējējs. «Vienmēr jau gribas labāk, un uz to arī jātiecas. Šobrīd izcīnītā 10. vieta Latvijai ir objektīvs rādītājs. Mūsu jaunie hokejisti daudz spēlē Ziemeļamerikā, viņiem vēl vajadzīgs laiks, lai nobriestu. Līdz 2021. gada pasaules čempionātam [tas risināsies Rīgā un Minskā] ir potenciāls, lai komandā varētu parādīties vēl vairāki jaunie spēlētāji. Hokejs varētu kļūt vēl baudāmāks.»

Līdzjutēju, sabiedrības vidū simpātijas iekaroja galvenais treneris Bobs Hārtlijs. Krievijas izlases galvenā trenera Oļega Znaroka asistents Harijs Vītoliņš pat norādīja, ka Latvijas komandā jaušams Kanādas hokeja rokraksts.

«Hārtlijs atstāja pozitīvu iespaidu. Viņš prata apvienot visus spēlētājus kaujas spējīgā gatavībā. Bija daudz laika sagatavošanās posmā, un izsijāja virkni spēlētāju. Reāli šogad izlasē nebija tikai daži hokejisti, kas varēja palīdzēt,» uzskata Sējējs.

Neilgi pirms čempionāta savainojumā iedzīvojās viens no potenciālajiem līderiem Lauris Dārziņš, tāpat traumu dēļ nepalīdzēja Mārtiņš Karsums un Oskars Bārtulis.

«Patika komandas saspēle. Hokejs kopumā ir kļuvis modernāks. Ja jāsalīdzina Eiropā spēlētais ar Kanādas hokeju, tad tas jau sen ir saplūdis kopā. Līdz ar to šobrīd ir grūti nodalīt kaut kādus konkrētus rokrakstus.

Vienīgais, kas ir neatņemama Kanādas hokeja sastāvdaļa, ir spēle vārtu priekšā,» tā Sējējs.

Lai arī Latvijas nacionālā komanda neizpildīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izvirzīto uzdevumu - iekļūt ceturtdaļfinālā, organizācijas vadītājs Aigars Kalvītis neslēpj, ka tiek risinātas sarunas par Hārtlija palikšanu pie izlases stūres.

Latvijas komanda pasaules čempionātu noslēdza 10. vietā. Pēdējo reizi mūsu vienība labāko astotniekā jeb ceturtdaļfinālā iekļuva 2009. gadā, kad izlasi vadīja Oļegs Znaroks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu