Bondars «Patriotu spēlēs»: Rīgas ielu rekonstrukcijai nepieciešams pusmiljards eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītas devītās «Patriotu spēles», kurās šoreiz uz diskusiju TVNET aicināja Mārtiņu Bondaru no Latvijas Reģionu apvienības, kā arī Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētāju Armandu Krauzi. Diskusijas laikā tika skarts jautājums par Rīgas ielām, Bondars, kurš kandidē uz Rīgas mēra amatu, akcentēja, ka to rekonstrukcijai nepieciešams aptuveni pusmiljards eiro.

Krauze sarunā ar žurnālistu Māri Zanderu skaidroja, ka Rīgas nomalēs pašlaik ir ielas, kuras vispār nav asfaltētas un tas apgrūtina iedzīvotāju paŗvietošanos. Viņš akcentēja – Rīgas domei būtu jāsaprot, ka uz šādām vietām greideris būtu jāsūta daudz biežāk. Tāpat būtu nepieciešams domāt par kāda cita seguma izmantošanu, nevis grants.

ZZS valdes priekšsēdētājs arī norādīja, ka vairāk naudas būtu jāiegulda tu, kur ir lielāka satiksmes intensitāte.

Savukārt Bondars skaidroja – lai rekonstruētu visas maģistrālās un tām esošās blakus ielas, nepieciešams aptuveni pusmiljards eiro. Šo ielu rekonstrukciju, izmantojot šādus līdzekļus, varētu paveikt desmit gadu laikā.

Bondars arī pauda kritiku par to, ka pašlaik centrā esošās ielas pilda tranzīta fukncijas, tas traucē iedzīvotājiem, tāpēc tranzīta plšuma jānovirza ārpus pilsētas centram.

«Ja tu skaties, vai Mārtiņš Bondars to var, nevar, tas ir speciālistu jautājums,»

speciālistu nozīmību plānošana akcentēja mēra amata kandidāts.

Sarunas laikā Zanders arī norādīja, ka «Rail Baltica» projekta īstenošanas laikā Rīgas centrs būs teju kā «kara laikā». Abi politiķi gan norādīja, ka projektu paredzēts īstenot plānotajā laikā, tāpēc neērtības būs īslaicīgas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu