Audi projekts dod iespēju atgriezties bērnībā un smilškastē virtuāli braukt ar Q5

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19.maijā, Audi Latvijā prezentē inovatīvu tehnoloģiju Sandbox 2.0, kas ļauj pašu izveidotu trasi pārcelt virtuālajā realitātē un izbraukt to ar jaunajiem Audi modeļiem.

Lai uzsāktu virtuālo braucienu, īpaši izgatavotā smilšu kastē ir «jāuzbūvē» trase, dodot vaļu fantāzijai – līkumi, tramplīni, īpaši objekti vai būves – tas viss ir iespējams. Izveidoto trasi līdz mazākajai niansei virtuālā realitātē pārvērš skeneris ar 200 000 saskares punktiem. Tos fiksē īpaša 3D infrasarkano staru kamera, kas arī atveido virtuālo trases modeli.

Kā pirmais Norvēģijā realizēto projektu «Enter Sandbox» šodien izmēģināja pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs, kurš šo sezonu aizvada Audi Sport atbalstītajā čempionvienībā EKS. Reinis pasākumā atdarināja nākamā rallijkrosa posma trasi.

Sandbox 2.0 pasaulē ir pieejams vienā eksemplārā un Latvijā pieejams ekskluzīvi, lai iepazītu jauno tehnoloģiju klātienē. Lielā pieprasījuma dēļ, projektu plānots realizēt arī citās valstīs, ļaujot pēc iespējas plašākam interesentu lokam izbaudīt unikālo pieredzi.

Lai radītu realitātei maksimāli pietuvinātu sajūtu, «Enter Sandbox» komplektā ietilpst īsta Audi Q5 stūre, pie kuras sēžot, automobilis tiek pārvaldīts virtuālajā realitātē. Braukšanas pieredzi paspilgtina Audi Q5 skaņa, kas tika ierakstītas, darbinot reāla automobiļa dzinēju. Pateicoties VR brillēm, braucējam ir iespēja gan detalizēti izpētīt Audi Q5 salona dizainu, gan arī izbaudīt quattro priekšrocības.

Sandbox 2.0 Audi Norvēģijā prezentēja šī gada februārī. Tehnoloģijas izstrādē piedalījās Norvēģijas radošā aģentūra Pol un globālais digitālās ražošanas nams MediaMonks. Tās izveidē tika izmantota speciāla viegli pārvietojama sistēma, kas ļauj ar šo jauninājumu iepazīties ne vien Norvēģijas, bet arī citu Eiropas un pasaules valstu auto faniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu