Brīvības ielas posmā likvidē nelikumīgi uzkrāsotās velojoslas; riteņbraucēji neapmierināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes dienesti pēcpusdienā ķērušies pie naktī nelikumīgi uzkrāsoto velojoslu Brīvības ielas posmā starp Artilērijas un Tallinas ielu likvidācijas. Kā novēroja portāls TVNET, viena velojosla pašlaik jau ir pazudusi.

(ziņa papildināta ar jaunāko informāciju)

Pēc pašvaldības policistu pārrunām ar autovadītāju, kurš savu transportlīdzekli bija atstājis uz otras velojoslas, atbrīvota arī šī brauktuve un sākta joslas likvidēšana. Notikušo vēro pieci velobraucēji, un klāt ir divas pašvaldības policijas ekipāžas.

Iepriekš tika ziņots, ka aptuveni 20 velobraucēji iebilda pret joslas novākšanu. Sākotnēji daži no viņiem bija novietojuši savus velosipēdus uz joslas, traucējot domes darbinieku darbu, bet pēc pārrunām protestētāji savus braucamrīkus novāca.

Lai nodrošinātu darbu norisi bija piesaistīts ievērojams skaits pašvaldības policistu.

Sociālajos tīklos veloaktīvisti bija izsludinājuši «Brīvības ielas velojoslas svētkus» un rakstīja, ka nepieļaus velojoslas aizkrāsošanu, kamēr netiks uzradīts dokuments ar saskaņojumu par joslas likvidēšanu.

Jau ziņots, ka naktī uz piektdienu Rīgā, Brīvības ielas posmā no Artilērijas ielas līdz Palīdzības ielai, abās brauktuves pusēs ir veikta nesankcionēta velojoslas apzīmējumu uzklāšana, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola.

Viņa sacīja, ka Ceļa likumā ir noteikta kārtība, kādā tiek saskaņotas un veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas Rīgā, turpretim nesaskaņota un patvaļīgi mainīta satiksmes organizācija var apdraudēt ceļu satiksmes dalībniekus. Ceļu satiksmes nelaimes gadījumā nesankcionētās darbības veicējs pat var tikt saukts pie kriminālatbildības.

Rīgas Pašvaldības policijā par patvaļīgu ceļa horizontālā apzīmējuma uzklāšanu ir sākusi administratīvo lietvedību. Policija pašlaik skaidro, kurš nesankcionētās darbības ir veicis, lai attiecīgo personu varētu saukt pie atbildības, teica Ahuna-Ozola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu