Maskavā negaisā gājuši bojā 16 un ievainoti vairāki desmiti cilvēku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēcīgā pērkona negaisā Maskavā pirmdien gājuši bojā 16 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti ievainoti, paziņojušas amatpersonas. Maskavā dabas stihijā gājuši bojā 11, bet Piemaskavā - pieci cilvēki.

(Papildināts viss teksts.)

Maskavas domes veselības aprūpes nodaļas preses pārstāvis ziņoja, ka pēc medicīniskas palīdzības no vētrā gūtajiem ievainojumiem vērsušies 50 cilvēki. Savukārt vietējie mediji ziņoja, ka mediķu palīdzību meklējuši aptuveni 70 cilvēki.

Vēja ātrums brāzmās sasniedza 28 līdz 30 metrus sekundē.

Cilvēki gājuši bojā no nolauztiem kokiem un citiem krītošiem priekšmetiem.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins pavēstīja, ka vētra nolauzusi vairākus simtus koku, un varasiestādes dara visu iespējamo, lai nokoptu vētras sekas.

Maskavas avārijas dienesti jau ķērušies pie nolūzušo koku novākšanas. Par citiem nopietniem postījumiem pagaidām netiek ziņots.

Pērkona negaisa dēļ Maskavas lidostās pirmdien aizkavējušies avioreisi.

Vētras laikā nogāzti vairāk nekā 3500 koku, bojājumi nodarīti 1500 automobiļiem, vairāk nekā 140 daudzstāvu namu palikuši bez jumta seguma.

Hospitalizēti teju 150 cilvēki, no kuriem 108 joprojām atrodas slimnīcās, arī 22 bērni.

Vētrā bojāgājušo ģimenes saņems kompensācijas miljona rubļu (16 000 eiro) apmērā, sacīja mērs Sergejs Sobjaņins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu