Eiropas čempione Portugāle ar Ronaldu ieradusies Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/EPA

Rīgā trešdienas vakarā ieradās četras reizes par pasaules gada labāko futbolistu atzītais Krištianu Ronaldu kopā ar Eiropas čempioni Portugāles valstsvienību, lai gatavotos piektdien «Skonto» stadionā gaidāmajai 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei pret Latvijas izlasi.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Portugāles valstsvienība trešdien ap plkst. 21 ielidos Rīgā un caur privātu terminālu tiks pavadīta uz naktsmītnēm. Tomēr Eiropas čempioni futbolā Latvijā ieradās savlaicīgāk un policijas eskorta pavadībā devās uz «Radisson Blu Ridzene Hotel» viesnīcu, pie kuras autobuss ar futbolistiem piestāja neilgi pirms deviņiem vakarā. Portugāles izlasi sagaidīja daži desmiti žurnālistu, fotogrāfu un līdzjutēju, taču futbolistus klātienē varēja redzēt ļoti īsu brīdi.

Latvijā reti ierodas tādas pasaules sporta zvaigznes kā Ronaldu, taču viņam šī nebūs pirmā viesošanās Rīgā. 2004.gada 4.septembrī, kad iepriekšējo reizi Portugāle spēlēja Latvijā, tobrīd vien 19 gadus vecais Ronaldu guva vārtus un sekmēja savas komandas uzvaru ar 2:0.

Pēc žurnāla «Forbes» datiem Ronaldu ir bagātākais sportists pasaulē. Skaitot kopā sportista algu, prēmijas, reklāmas un citus ienākumus, 2016.gadā portugāļu futbolists nopelnīja aptuveni 80 miljonus eiro, kas vidēji dienā ir apmēram 219 tūkstoši eiro. Ronaldu ir arī ļoti populārs sociālajos tīklos, piemēram, viņa «Twitter» profilam ir vairāk nekā 53 miljoni sekotāju.

Iepriekš bija bažas, ka Portugāle uz Rīgu varētu atbraukt bez savas lielākās zvaigznes, jo vēl tikai sestdien Ronaldu noslēdza garu sezonu Spānijas kluba Madrides «Real» rindās, palīdzot savai komandai triumfēt prestižajā UEFA Čempionu līgā. Tomēr pašlaik 32 gadus vecais futbolists pāris dienas atpūtās un otrdien pievienojās valstsvienībai treniņnometnē netālu no Lisabonas, lai gatavotos spēlei pret Latvijas valstsvienību.

Latvijas un Portugāles futbola izlases savā starpā tikušās piecas reizes, bet daudziem vislabāk atmiņā palikusi jau pieminētā spēlē pirms 13 gadiem (2004.gadā) Rīgā, tiesa, ne sportisku iemeslu dēļ. Toreiz laukumā ar kailām krūtīm izskrēja tobrīd vēl astoņpadsmit gadus vecā meitene Liene Buldure, kura, vēlāk piedaloties arī televīzijas šovos, sevi dēvēja par Zemeni.

2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēle starp Latvijas un Portugāles izlasēm notiks piektdien «Skonto» stadionā. Tribīnēs brīvu vietu nebūs, jo visas biļetes uz šo maču jau laicīgi tika izpirktas. Spēles sākums paredzēts plkst. 21.45, un to tiešraidē translēs LTV7.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu