Apšaudē pie Vašingtonas ievainots ASV kongresmenis

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Aleksandrijas pilsētā līdzās Vašingtonai kāds kreisā senatora Bērnija Sandersa atbalstītājs beisbola treniņu laikā atklājis uguni un ievainojis piecus cilvēkus, ieskaitot vienu no augstākajiem republikāņu kongresmeņiem ASV Pārstāvju palātā Stīvu Skalisi, ziņo vietējie mediji.

Kā pavēstīja kongresmenis Mo Brūkss, viņš bijis republikāņu likumdevēju grupā, kas trenējušies labdarības mačam, kad kāds baltais vīrietis atklājis uguni no pusautomātiskā ieroča.

Skalise, kurš ir otrs augstākais cilvēks republikāņu vadībā Pārstāvju palātā, ievainots gurnā. Ievainojumus guvuši arī divi policisti.

Apšaudē ar policiju uzbrucējs tika ievainots un nogādāts slimnīcā, bet vēlāk no gūtajām traumām mira.

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka ir «dziļi apbēdināts» par notikušo apšaudi.

Uzbrucējs identificēts kā 66 gadus vecs Ilinoisas štata iedzīvotājs Džeimss Hodžkinsons, kurš bijis dedzīgs Sandersa atbalstītājs.

Reaģējot uz šo informāciju, Sanderss paziņoja, ka «jūt riebumu» par šo «nožēlojamo rīcību».

«Es tikko saņēmu informāciju, ka iespējamais šāvējs republikāņu beisbola treniņā bija kāds, kas acīmredzami kā brīvprātīgais darbojās manas prezidenta kampaņas laikā,» norādīts Sandersa paziņojumā.

«Es jūtu riebumu par šādu nožēlojamu rīcību. Ļaujiet man pateikt tik skaidri, cik es varu. Mūsu sabiedrībā nav pieļaujama nekāda veida vardarbība, un es stingri nosodu šādu rīcību,» uzsvēra senators.

Hodžkinsona ieraksti vietnē «Facebook» liecina, ka viņš bijis dedzīgs Sandersa atbalstītājs un aktīvi iestājās pret Hilariju Klintoni, kura bija kreisā senatora konkurente cīņā par demokrātu prezidenta amata nomināciju. Pēc vēlēšanām Hodžkinsons arī aktīvi iestājies pret ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Martā Hodžkinsons atbalstīja kreisi noskaņotas aktīvistu grupas «Change.Org» petīciju, kurā Tramps nosaukts par «nodevēju», kurš «iznīcinājis mūsu demokrātiju».

«Laiks iznīcināt Trampu un kompāniju,» aicināts grupas petīcijā.

Hodžkinsona «Facebook» lapā tomēr nav pazīmju par vardarbīgu noskaņojumu.

Hodžkinsona sieva pavēstīja telekanālam ABC, ka viņš pēdējos divus mēnešus dzīvoja Aleksandrijā, kur notika apšaude.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu