KNAB priekšnieks: Būšu pieejams jebkurai personai, bet tikai oficiālās pieņemšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs būšu pieejams jebkurai personai, bet oficiālās pieņemšanās, intervijā Latvijas Radio norādīja KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Straumem tika vaicāts, vai viņš ir ticies ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij»), uz ko viņš atbildēja, ka šo jautājumu saņem bieži, bet nav ticies ar Lembergu. «Vēlos atzīmēt, ka kā KNAB vadītājs būšu pieejams jebkurai personai biroja telpās oficiālās pieņemšanās,» teica Straume. Viņš piebilda, ka bez Saeimas frakciju politiķiem ir ticies tikai ar premjeru Māri Kučinskis (ZZS) un tā bijusi oficiāla pieņemšana.

KNAB priekšnieks uzsvēra, ka viens no viņa mērķiem ir vienots kolektīvs un iekšējo konfliktu izskaušana. Viņš apliecināja, ka vērtēs vienīgi darbinieku profesionalitāti, sasniegtos rezultātus un spēju strādāt komandā, «nevis vai man patīk vai nē». Viņš arī vēlas, lai sabiedrība arvien vairāk uzticas KNAB un ir droša, ka var informēt biroju par korupciju.

Tāpat Straume vēlas, lai KNAB vārds plašsaziņas līdzekļos vairs neatspoguļojas negatīvā ziņā. Proti, ir jābūt pozitīvām ziņām, ka ir rezultāti, ne tikai skaļas lietas, teica Straume.

KNAB priekšnieks noliedza, ka pirms ievēlēšanas amatā būtu izvairījies no plašsaziņas līdzekļiem un sabiedrības tikai tādēļ, ka nevēlas uzmanību. Viņš skaidroja, ka šāds lēmums bija saistīts ar to, ka viņš aizvien bija valsts drošības iestādes darbinieks. Tāpat no Straumes teiktā izriet, ka viņš vēlējies klātienē Saeimas deputātiem izskaidrot savu vīziju.

Kā vēstīts, Saeima ceturtdien KNAB vadītāja amatā iecēla līdzšinējo Militārās izlūkošanas un drošības dienesta amatpersonu Straumi.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu