Vēršu cīņās Francijā miris spāņu matadors

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arēnā Francijā vērsis līdz nāvei nobadījis spāņu matadoru Ivanu Fandinjo pēc tam, kad vīrietis neveiksmīgi aizķēries aiz sava sarkanā apmetņa un pakritis, raksta «Telegraph».

Šī ir jau otra matadora nāve pēdējo 12 mēnešu laikā, jo pagājušā gada jūlijā līdzīgā veidā bojā gāja matadors Viktors Bario (Victor Barrio).

Uzreiz pēc negadījuma Fandinjo no arēnas iznesa viņa kolēģi. Turpat arēnas palīgtelpās tika sniegta neatliekamā palīdzība, pēc kuras Fandinjo tika aizvests uz tuvējo slimnīcu. Par spīti tam Fandinjo slimnīcā nonāca jau miris.

36 gadus vecā matadora pēdējie vārdi ātrās palīdzības mašīnā bija: «Pasteidzieties, es mirstu.»

Matadors Huans del Alamo, kurš pēc Fandinjo neveiksmes nekavējoties nogalināja vērsi, televīzijā teica: «Man trūkst vārdu. Es tam nespēju noticēt. Viņš bija ārkārtīgi sabadīts un cieta lielas sāpes, tomēr mēs nevarējām iedomāties, ka viņš aizies no mums. Tas viss notika tik ātri.»

Spānijas avīzē «El Mundo» rakstīts, ka Fandinjo uzreiz pēc negadījuma piedzīvoja divas sirdstriekas. Diemžēl pēc otrās sirdstriekas viņu reanimēt vairs neizdevās.

Fandinjo priekšgājējs matadors Bario, kurš nomira jūlijā, bija pirmais upuris vēršu cīņās kopš 1985. gada un izraisīja lielu ažiotāžu sabiedrībā par to, cik ētisks ir šis sporta veids.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu