«Līgo mežā»: ledus tēja no meža veltēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ierasts, ka ledus tēju gatavojam no visiem zināmu pļavas zāļu uzlējuma, bet vai esi iedomājies, ka šis atveldzējums var tapt arī no tā, kas aug meža norās, izcirtumos? Latvijas garšu pazinējs Ritvars Toms Logins mums parādīja meža veltes, no kurām taisāms šis gardais dzēriens. Ej skaties dabā un baudi!

Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Šogad par mūsu meža garšas gidu izvēlējāmies Latvijas garšu pazinēju Ritvaru Tomu Loginu. Uzzini, kā no tā visa, kas aug tev apkārt, var ēdienu pagatavot ne vien aizraujoši, bet arī ļoti garšīgu.

Ritvars ledus tējas receptei skrajā mežā atrada:

  • Upeņu krūma lapas;

  • Savvaļas aveņu krūmāju lapas;

  • Sarkanā āboliņa ziedus;

  • Raspodiņa lapas.

Vari pievienot arī jebkādu citu mežā atrodamu svaigu tējas zālīti. Liec to visu katlā ar ūdeni un uz ugunskura uzvāri. Tad pievieno 2 ēdamkarotes medus un liec dzesēties – kaut turpat upes ūdenī.

Lai labi garšo!

Jau nākamajā «Līgo mežā» sērijā uzzināsi, kā mežā top melnais Jāņu siers un kā garšo ugunskurā izcepta rupjmaize!

Īpašs paldies video tapšanā Latvijas garšu pazinējam Ritvaram Tomam Loginam, kā arī visai TVNET komandai: Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.

Tērpi no: Linotēka, Crown Me, Paviljons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu