Polija aicina Franciju garantēt šoferu drošību pēc nāves gadījuma Kalē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polija trešdien aicināja Franciju garantēt tās kravasmašīnu šoferu drošību Kalē pilsētā un apkārtnē dienu pēc tam, kad viens no šoferiem pie Kalē gāja bojā autoavārijā nelegālo imigrantu sarīkotas ceļa blokādes dēļ.

Polijas iekšlietu ministrs Mariušs Blaščaks apstiprināja, ka bojāgājušais autovadītājs bija Polijas pilsonis, un pieprasīja Francijas iekšlietu ministram Žerāram Kolonam «veikt darbības, lai garantētu Polijas kravasmašīnu šoferu drošību Kalē reģionā».

Nelegālie imigranti, mēģinot iekļūt uz Lielbritāniju braucošās kravas automašīnās, novietoja uz lielceļa A16 trīs lielus koku stumbrus un piespieda apstāties trīs Kalē virzienā braucošus lielus autofurgonus, kuros pēc tam ietriecās mazāks kravas spēkrats.

Mazākā automašīna pēc sadursmes uzliesmoja, un tās vadītājs gājis bojā.

Nelegālo imigrantu rīkotās satiksmes bloķēšanas akcijas jau iepriekš bija izraisījušas ceļu satiksmes negadījumus, taču šī ir pirmā reize, kad tās rezultātā gājis bojā cilvēks. Traģēdija notika Gemas ciemā uz austrumiem no Kalē.

Blaščaks vēstulē Kolonam paziņoja, ka šis incidents izraisījis «dziļas bažas» Polijā. Apmēram ceturtdaļa no tālbraucējiem kravasmašīnu šoferiem Eiropā ir no Polijas.

«Ir nepieņemami, ka nelikumīgas darbības noved līdz situācijai, kurā mirst nevainīgi cilvēki,» piebilda Blaščaks, kurš piedāvāja Polijas palīdzību «drošības uzlabošanai Kalē reģionā».

Ziņu avots policijā paziņoja, ka pēc šīs avārijas aizturēti seši Eritrejas un viens Etiopijas pilsonis, kas visi esot nepilngadīgi, un divi afgāņu vīrieši, kas atrasti vienā no kravasmašīnām.

Viņiem var tikt izvirzītas apsūdzības slepkavībā bez iepriekšēja nodoma, satiksmes traucēšanā un citu cilvēku dzīvību apdraudēšanā.

Aizturētie noliedz, ka būtu sarīkojuši šo ceļu blokādi, sacīja vietējais prokurors Patriks Lelē. Pieci no aizturētajiem ir jaunāki par 16 gadiem, tātad viņiem nevar piespriest cietumsodu, piebilda prokurors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu