Neierasti sabiedrībā zināmu cilvēku pāri sarunājas par asprātīgām tēmām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nedēļas nogalē – 30. jūnijā un 1. jūlijā – gleznaino Cēsu pils parku apdzīvos jau trešais Sarunu festivāls LAMPA. Kopā ar to arī tūkstošiem interesantu cilvēku, jo festivāls ir vieta vērtīgām sarunām – tas piedāvā vairāk nekā 200 pasākumu domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai mūžīgi mainīgajā pasaulē. Piedāvājam noskatīties asprātīgo Sarunu festivāla LAMPA iesildošo video sēriju, kurā par «lielajiem jautājumiem» sarunājas neierasti sarunu biedri – Kaspars Gorkšs un Arnis Rītups, Frīdis un Inta Jēkabsone, Zbigņevs Stankevičs un Dāvids, Baiba Broka un Kaspars Zālītis, Inga Bite un Lolita Tomsone.

Piecu video sērijā idejas dzirkstī un kopīgu valodu rod:

futbolists Kaspars Gorkšs un filozofs Arnis Rītups sarunā par to, kas jādara ar galvu;


«Vēja brālis» Frīdis un elegantā vecmāmiņa Inta Jēkabsone par to, vai jādomā uz priekšu;


Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs un modes mākslinieks Dāvids par zīmolu apģērbu un materiālo vērtību nozīmi;


Rīgas domes deputāte Baiba Broka un Baltijas Praida 2018 līdzpriekšsēdētājs, cilvēktiesību aktīvists Kaspars Zālītis šķetina to, kā dzīvo «normāla» ģimene;


Saeimas deputāte Inga Bite un Žaņa Lipkes memoriāla direktore, sabiedriskā aktīviste Lolita Tomsone par to, vai sabiedrība ir kā mazi bērni, kuri jāsargā no nevēlamas kultūras.

Programma

Lampa

Sarunu festivāls LAMPA top ar Fonda atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Britu Padomes, Borisa un Ināras Teterevu fonda, Cēsu novada pašvaldības, Konrāda Adenauera Fonda, uzņēmuma «Enefit», Eiropas Komisijas pārstāvniecības un ASV vēstniecības Latvijā finansiālu atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu