Garda uzkoda piknikam brīvā dabā: romiešu lapu tako ar krabja gaļu

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad vasara klāt, aktuāla kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā - dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Viena no būtiskākajām šādu pasākumu sastāvdaļām ir garda maltīte - ko pagatavot, lai pārsteigtu savus mīļos un palutinātu viņu garšas kārpiņas? Bloga «Mākoņoga» autore Linda Ķuze un restorāna «Rocket Bean Roastery» šefpavārs Artūrs Taškāns ir sagatavojuši gardus pārsteigumus, kas palīdzēs iepriecināt draugus!

«Dzīve ir garda» vēstniece Linda Ķuze atzīst - arī dzīvei gluži tāpat kā maltītei nepieciešamas slepenas sastāvdaļas, kas to padara bagātīgāku, laimīgāku un aizraujošāku: «Vēlos atklāt šīs dzīves garšvielas un izaicināt arī citus padarīt savu ikdienu košāku, uzdrīkstēties vairāk un iedvesmoties kam jaunam.»

Artūrs Taškāns piedāvā viegli pagatavojamas un veselīgas uzkodas recepti, kas noderēs, gatavojoties piknikam. Gardas receptes meklē arī šeit - http://www.dziveirgarda.lv .

Romiešu lapu tako ar krabja gaļu un pašu gatavotu majonēzi

Sastāvdaļas:

  • 1 romiešu salātu galviņa;
  • ~700 ml augu eļļas;
  • 2 ĒK baltvīna etiķa;
  • 2 avokado;
  • 5 olu dzeltenumi;
  • Saišķītis svaiga koriandra (kinzas);
  • 1 laims;
  • 170 g krabju gaļas (svaigas vai konservētas);
  • 1 svaigs čili pipars;
  • Citronu verbenas lapas;
  • Sāls un pipari.

Pagatavošana

Vispirms pagatavo majonēzi! Blenderī ielej augu eļļu, 2 ĒK baltvīna etiķa, pievieno klāt 5 olu dzeltenumus, sāli un piparus. Sagriez laimu uz pusēm, sarīvē vienas puses miziņu, pievieno klāt un izspied laima sulu. Visu sablendē, līdz izveidojas bieza, balta masa.

Tad pagatavo tako pildījumu - sagriez krabju gaļu, čili piparu un koriandru. Tam visam pievieno klāt arī avokado mīkstumu, kas izgrebts un sagriezts gabaliņos, tad pievieno klāt pašu gatavoto majonēzi un visu kārtīgi samaisi.

Visbeidzot nomazgā un nosusini romiešu salātu lapas, sakārto tās uz šķīvja un liec pildījumu uz tām. Dekorē ar citronu verbenas lapām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu