Šoferīšu vasara - ātruma ierobežojumi uz šosejām un sastrēgumi Rīgā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visā valstī, jo īpaši galvaspilsētā, aktīvi norisinās ceļu remonti. Vietām tie jau ir pabeigti, vietām vēl nav sākti, taču viens ir skaidrs – vasarā autovadītājiem jārēķinās ar sastrēgumiem un vairāk laika ceļā.

Arī Elizabetes ielā un Stabu ielā sākusies seguma atjaunošana, tāpat arī tuvākajā laikā uz Valdemāra ielas būs daudz lielāki satiksmes ierobežojumi, tāpēc jārēķinās ar nopietniem satiksmes apgrūtinājumiem, informēja Rīgas domē.

Autovadītājiem jārēķinās ar nopietniem satiksmes sablīvējumiem, kā arī ar slēgtām autostāvvietām atsevišķos minēto ielu remonta posmos. Gājējiem jāņem vērā, ka ietvju seguma demontāžas laikā var tikt liegta gājēju kustība remontdarbu zonā. Blakus esošajām ēkām un tirdzniecības vietām tiks nodrošināta piekļuve pa gājēju tiltiem.

Seguma atjaunošana Elizabetes ielā un Stabu ielā tiks organizēta pa posmiem.

Elizabetes ielā darbus organizēs posmā no Eksporta ielas līdz Pulkveža Brieža ielai, posmā no Valdemāra ielas līdz Brīvības bulvārim un posmā no Brīvības bulvāra līdz Satekles ielai.

Savukārt Stabu ielā darbus organizēs posmā no Valmieras ielas līdz Avotu ielai un posmā no Brīvības ielas līdz Tērbatas ielai.

Remontu zonā maksimālais atļautais braukšanas ātrums tiks ierobežots līdz 30 kilometriem stundā, transporta kustība tiks organizēta vienā braukšanas joslā vai nepieciešamības gadījumā būtiski ierobežota. Tāpat ierobežota tiks arī gājēju kustība ielas posmā, kurā tiek veikta ietvju demontāža.

Autovadītājiem jārēķinās ar nopietniem satiksmes sablīvējumiem un papildus ceļā pavadāmu laiku. Rīgas domes Satiksmes departaments aicina ar izpratni izturēties pret ieviestajiem ierobežojumiem un ievērot satiksmes organizācijas kārtību.

Satiksmes organizācijas speciālisti iesaka laicīgi plānot savu ikdienas maršrutu, rēķinoties ar satiksmes ierobežojumiem un, ja tas iespējams, apbraukt tos, izvēloties citu ikdienas maršrutu.

Saistībā ar remontdarbiem no 12.jūlija līdz 31.jūlijam tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme Turgeņeva ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Timoteja ielai, informēja Rīgas domē.

Darbu veicējiem uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētajā ielas posmā, transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, kā arī operatīvā transporta satiksmi.

Savukārt AS «Latvijas valsts ceļi» (LVC) atgādina, ka uz starppilsētu šosejām pēc asfaltēta autoceļa atjaunošanas saglabātie ātruma ierobežojumi nav aizmirstas pagaidu ceļa zīmes. Ātruma ierobežojumi reizēm var tikt atstāti pat mēnesi, līdz saķeres mērījumi atbilst normai un ceļa segums vairs nav slidens.

Pēc asfaltēta autoceļa atjaunošanas reizēm pat mēnesi vai ilgāk saglabājas ātruma ierobežojums 70 km/h. Tas tādēļ, ka pēc ceļa seguma virskārtas izbūves tiek uzklāta bitumena saistviela, kas veido plēvīti - tā var būt slidena. Nepieciešams laiks, lai ar automašīnu riepām šo plēvīti nodeldētu.

LVC šādos posmos regulāri veic saķeres mērījumus, tiklīdz tā atbilst normai, ātruma ierobežojumi tiek noņemti.

Lai atjaunotu ceļa virskārtu, Latvijā bieži izmanto virsmas pastiprināšanu ar bitumena emulsijas un sīkšķembu maisījumu. Uz ceļa segas uzklāj bitumena emulsiju un virs tās dažus centimetrus biezu šķembu kārtu. Lai bitumena emulsija pilnībā sasaistītos ar šķembām, nepieciešams laiks - vairākas dienas. Kad šis process ir beidzies, sīkšķembas no seguma tiek novāktas.

Kamēr emulsijas sasaiste ar šķembām nav noslēgusies, automašīnu riteņi nepielipušās šķembas var uzraut gaisā un tās var sabojāt transportlīdzekļu stiklus. Tādēļ šajos posmos nosaka ātruma ierobežojumu 50 km/h vai 70 km/h. Uz šādiem ceļiem vēlams arī palielināt distanci starp automašīnām.

Turpinās aktīvā būvdarbu sezona un autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem vairāk nekā 70 valsts autoceļu remontdarbu posmos.

Vislielākais luksoforu skaits remontdarbu laikā ir ceļā no Jēkabpils uz Rēzekni posmā no Stirnienes līdz Varakļāniem, posmā no Daugavpils līdz Medumiem, uz Liepājas un Ventspils šosejām remonts notiek vairākās vietās - uz visām šīm šosejām autobraucējiem jārēķinās, ka ceļā būs jāpavada pat par stundu ilgāk. Daudz remontu ir ap Gulbeni, ceļā uz Vecpiebalgu un Skaistkalni.

Pēc LVC vēstītā, Līvānos līdz rudenim slēgta Stacijas iela posmā no Daugavpils šosejas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei pilsētā, tāpēc, lai tiktu uz Preiļiem, jābrauc pa Dzirnavu ielu vai ceļu Līvāni-Steķi.

Pierīgā lielākie būvdarbi notiek Ulbrokā, Siguldā, kur tiek rekonstruēts krustojums. Remontu dēļ satiksmes ierobežojumi ir pie visām HES, arī uz tilta pāri Lielupei uz Ventspils šosejas - šajos posmos autovadītājiem jārēķinās ar palēninātu satiksmi.

Aktuālā informācija par satiksmes apgrūtinājumiem valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, mājaslapā «lvceli.lv», kā arī lietotnē «Waze».




KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu