Ojārs Siliņš: Pirmais astoņnieks izlasei ir reāli sasniedzams mērķis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespēja valstsvienībai spēlēt gandrīz spēcīgākajā sastāvā dod papildu iedvesmu treniņos strādāt vēl smagāk, lai pirms Eiropas čempionāta finālturnīra komanda būtu gatava par visiem simts procentiem, sacīja Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Ojārs Siliņš.

Pirmdien Latvijas izlase galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā sāka gatavošanos Eiropas čempionātam, kurā valstsvienība apakšgrupas spēles aizvadīs Stambulā.

«Pirmās divas dienas iesāktas labi. Izskatās, ka visi jau pirms tam bija gatavojušies individuāli,» sarunā ar aģentūru LETA sacīja Siliņš, kurš ceturtdien svinēs savu 24. dzimšanas dienu. «Arī es pirms nometnes sākuma gatavojos ar fiziskās sagatavotības treneri, trenējos sporta namā «Daugava». Šobrīd gan esam pašā sākumā. Galvenais ir būt gataviem uz Eiropas čempionāta sākumu. Ne tuvu vēl neesam optimālā gatavībā, vajag kārtīgi trenēties, lai uz septembri būtu 100% gatavība.»

Latvijas izlasei šogad palīdzēs arī divi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, kā arī gandrīz visi citi potenciālie komandas līderi.

«Ļoti patīkami, ka esam savākušies gandrīz spēcīgākajā sastāvā. Tā ir iedvesma strādāt vēl vairāk, jo zinām, ka jau šogad ar šādu sastāvu varam kaut ko sasniegt. Nekādus mērķus gan negribu teikt, galvenais ir progresēt rezultātu ziņā.

Katrā spēlē jācīnās par uzvaru un tad jau redzēs, kur mēs varam nonākt.

Protams, pirmais astoņnieks ir reāli sasniedzams mērķis. Tas arī ir viens no mūsu galvenajiem uzdevumiem - tikt izslēgšanas turnīrā un pirmajā astoņniekā. Tomēr jāsāk ar grupu turnīru, tur katrā spēlē centīsimies rādīt maksimumu un cīnīties par uzvaru,» norādīja basketbolists.

No trešdienas Latvijas izlases kandidāti sākuši trenēties Ventspilī.

«Mums noderēs būt visiem kopā, izbraukt ārpus Rīgas. Domāju, mērķis ir, lai mēs dzīvotu un vairāk laika pavadītu kopā. Lai izveidotos komandas ķīmija,» treneru iecerēto komentēja spēlētājs.

Siliņš aizvadītajā sezonā spēlēja Vācijas klubā Bonnas «Telekom Basket», bet pagājušajā nedēļā noslēdza līgumu ar Itālijas A sērijas aizvadītās sezonas vicečempioni Trento «Dolomiti Energia», kas nākamajā sezonā spēkosies arī ULEB Eiropas kausā.

«Itālijas kluba piedāvājums bija labākais, bez tam mani arī ļoti vilināja iespēja atkal spēlēt ULEB Eiropas kausā. Atgriešanās šajā turnīrā arī bija noteicošais, kāpēc pievienojos «Dolomiti Energia». Itālija man patika arī iepriekšējos sešus gadus, ko pavadīju Redžio di Emīlijā,» izvēli pamatoja basketbolists.

«Bija piedāvājumi spēlēt arī citur, bet beigu beigās šis bija pats konkrētākais, un arī Eiropas kausa dēļ diezgan ātri pieņēmām lēmumu doties uz Trento,» Siliņš neslēpa, ka viņam bijuši arī citi piedāvājumi.

Aizvadītajā sezonā viņš Vācijas basketbola bundeslīgā 22 spēlēs vidēji mačā iemeta 7,4 punktus un realizēja 39,8% tālmetienu. Savukārt FIBA Eiropas kausā latvietim vidēji spēlē izdevās iemest 9,6 punktus un realizēt 36,1% tālmetienu.

«Bija ļoti forši, jo aizvadītā sezona Vācijā bija jauna pieredze. Organizācija bija lieliskā līmenī - bija pašiem sava zāle, varējām tur trenēties 24 stundas septiņas dienas nedēļā. No tāda skatu punktu varētu teikt, ka viss bija pat perfekti. Komanda bija ļoti sakarīga, bija labs kolektīvs. Man pašam sākums «Telekom Baskets» vienībā varbūt bija daudz labāks, jo aizstāju savainoto spēlētāju, bet, kad viņš atgriezās, mana loma mazinājās un treneris izvēlējās spēlēt uz citiem basketbolistiem. Tomēr kopumā tā man bija ļoti laba pieredze un aizvadītā sezona bija laba,» atzina Siliņš.

Pirms došanās uz Vācijas klubu viņš pārstāvēja citu Itālijas A sērijas klubu Redžio di Emīlijas «Grissin Bon», kuras sistēmā bija jau no 15 gadu vecumā, bet pirmajā komanda spēlēja kopš 2012.gada. Pēc 2015./2016. gada sezonas latvieša un Itālijas kluba ceļi šķīrās, bet oktobrī viņš pievienojās Bonnas vienībai.

2013.gada vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā, bet 2014.gadā viņš ar «Grissin Bon» komandu triumfēja FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā.

Pērnvasar Siliņš debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā, palīdzot izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu