Šveices ledājā atrod 1942.gadā pazudušu pāri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kūstošā ledājā Šveicē atrastas divu cilvēku mirstīgās atliekas. Tiek uzskatīts, ka tās pieder precētam pārim, kas 1942.gadā bez vēsts pazuda Alpos, ziņo raidorganizācija BBC.

Marselīns un Fransīne Dimulēni pazuda kalnos 2600 metru augstumā. Pārim bija septiņi bērni, kuri uzauga bez vecākiem, atmetuši cerības uzzināt, kas ar viņiem noticis.

Dimulēnu jaunākā meita, 79 gadus vecā Marselīne Idrī-Dimulēna, apņēmusies sarīkot vecākiem pienācīgas bēres. «Mēs visu mūžu viņus meklējām,» sieviete sacīja Lozannas laikrakstam «Le Matin». «Pēc 75 gadu gaidīšanas šīs ziņas sniedz man dziļu miera sajūtu.»

Tuvākajā laikā tiks veikts DNS tests.

Mirstīgās atliekas slēpošanas kūrortā Alpos atrada pacēlāju firmas darbinieks. Ledū tika atrastas arī mugursomas, skārda bļodas, stikla pudele un sieviešu kurpes.

Atrasto cilvēku apģērbs liecina, ka viņi miruši ap to laiku, kad pazuda Dimulēnu pāris. Visticamāk, viņi iekrita ledāja plaisā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu