Sanktpēterburgā ierodas «Dmitrij Donskoj» - pasaulē lielākā zemūdene

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sanktpēterburgā ieradusies pasaulē lielākā aktīvā darbībā esošā atomzemūdene «Dmitrij Donskoj». Kronštates jūras spēku bāzē netālu Sanktpēterburgas piestājusī zemūdene dosies uz vērienīgu militāro parādi, kas norisināsies 30.jūlijā, vēsta portāls «Gazeta.ru».

Milzis «Dmitrij Donskoj» tika izveidots 1976.gadā, bet ūdenī to pirmoreiz ielaida 1980.gadā. Zemūdene ir 175 metrus gara.

Ņevas akvatorijā parāde par godu Krievijas Jūras spēkiem norisināsies 30. jūlijā. Kopumā svinīgajā parādē piedalīsies 40 dažāda tipa kuģu, tostarp arī zemūdenes, kā arī Krievijas gaisa spēki.

Projekta 941 «Akula» atomzemūdene «Dmitrij Donskoj» ir izmantota moderno Krievijas kodolraķešu «Bulava» testiem.

Sanktpēterburgā ieradies arī Krievijas atomkreiseris «Pjotr Veļikij», ko uzskata par pasaulē lielāko kaujas triecienkuģi. Uz Baltijas jūru abi atomkuģi ceļoja apkārt Skandināvijai un šķērsojot Dāņu šaurumus. Krievijas atomkuģu ienākšanu Baltijas jūrā uzmanīja NATO spēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu