Pieķer sienu apzīmētāju; aicina ziņot par uzrakstiem «ELDER»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

23.jūlijā īsi pirms pulksten 5.00 Rīgas pašvaldības policijas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci pamanīja kādu jaunu vīrieti apzīmējam Akmens tilta margas un blakus esošā tuneļa sienas. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Policisti, sekojot videonovērošanas centra darbinieku norādēm, jauno vīrieti uzmeklēja. Sākotnēji 22 gadus vecais puisis noliedza saistību ar apķēpātajiem objektiem, taču vēlāk atzinās ķēpājumu radīšanā.

Pārrunu laikā no pārkāpēja sajusta spēcīga alkoholam raksturīgā smaka. Vīrietis aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,20 promiļu reibumā. Pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkohola reibumā, cieņu aizskarošā stāvoklī un piemērots naudas sods 30 eiro apmērā.

Savukārt darbs par sienu apķēpāšanu turpinās, jo tiek apzinātas citas vietas ar šādiem pašiem ķēpājumiem, tādēļ Rīgas pašvaldības policija aicina atsaukties ikvienu ēkas īpašnieku, kuram uz sienām uzradušies ķēpājumi ar uzrakstu «ELDER», rakstot e-pastu uz rpp.crp@riga.lv

Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu var ne tikai piemērot sodu, bet arī blakus celt cilvilprasību par zaudējumu atlīdzību vai uzlikt par pienākumu atjaunot iepriekšējo krāsojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu