Vācijā lietusgāzes izraisa plūdus, viens cilvēks pazudis bez vēsts

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stiprs lietus Vācijā trešdien izraisīja plūdus un nodarīja postījumus, liekot varas iestādēm izsludināt ārkārtas stāvokli dažos valsts rajonos, un viens cilvēks ir pazudis bez vēsts.

Šī gada jūlijs bijis viens no lietainākajiem jūlija mēnešiem Vācijas vēsturē.

Goslāras pilsētā tika evakuēti cilvēki no viesnīcas un veco ļaužu mītnes, un pilsētas centrs tika slēgts plūdu dēļ.

Netālu esošajā Bādharcburgas pilsētā uz dienvidaustrumiem no Hanoveras plūdi lika varas iestādēm slēgt dzelzceļa sistēmu un dažus autoceļus, paziņoja policijas preses sekretāre. Viņš piebilda, ka situāciju risina 350 ugunsdzēsēji, bet ir pieprasīta papildu palīdzība.

Saksijas-Anhaltes federālajā zemē 69 gadus veca sieviete ir pazudusi bez vēsts pēc iekļūšanas lietusgāzē upes krasta tuvumā. Policijas preses sekretārs sacīja, ka viņš nevar izslēgt iespējamību, ka sieviete iekritusi pārplūdušā upē un viņu aiznesuši plūdu ūdeņi.

Vilcienu satiksme starp Poliju un Vācijas ziemeļaustrumiem tika apturēta uz sliedēm nokrituša koka dēļ. Vairākos autobusu, tramvaju un vilcienu maršrutos Lejassaksijas un Hesenes federālajās zemē satiksme kavējās vai tika atcelta vispār.

Vācijas meteoroloģiskais dienests DWD informēja, ka nemitīgais lietus vissmagāk skāris rajonu no Lejassaksijas dienviddaļas līdz Bavārijas ziemeļdaļai. Tur 48 stundās nolija vairāk nekā 100 milimetri lietus – vairāk nokrišņu, nekā parasti nolīst visā jūlija mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu