Negaisā Stambulā ievainoti 10 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas lielāko pilsētu Stambulu ceturtdien piemeklēja pērkona negaiss, kurā ievainoti vismaz 10 cilvēki, tai skaitā divi nopietni cietuši, ziņoja vietējie mediji.

Negaisa laikā pilsētā krita krusas graudi golfa bumbiņu lielumā.

Negaiss, kas ilga apmēram 20 minūtes, paralizēja satiksmi un izraisīja dažu ielu applūšanu, liecina fotogrāfijas sociālajos medijos.

16 lidmašīnas, kas lidoja uz Stambulas Ataturka lidostu, tika novirzītas uz citām lidostām, vēstīja ziņu aģentūra «Anadolu».

Stambulas pašvaldība paziņoja, ka negaisa seku likvidēšanā tika iesaistīti vairāk nekā 7000 cilvēku.

Negaisā tika izrauti ar saknēm apmēram 230 koku, sagruva aptuveni 90 jumtu un izcēlās vairāki ugunsgrēki, kas ātri tika nodzēsti. Sagrūstot daļai no mūra ap armēņu kapsētu, tika ievainoti divi cilvēki.

Stiprs vējš nogāza ceļamkrānu uz naftas mucām, izraisot eksploziju un ugunsgrēku ostā. Šajā ugunsgrēkā tika ievainots vismaz viens cilvēks.

Varas iestādes uz laiku slēdza Eirāzijas tuneli, kas savieno Stambulas Eiropas un Āzijas puses zem Bosfora šauruma.

Pašvaldība piebilda, ka ir iespējamas jaunas vētras piektdienas naktī.

Negaiss notika deviņas dienas pēc tam, kad Stambulu piemeklēja stipras lietusgāzes un vējš ar stiprumu līdz 22 metriem sekundē, izraisot ielu un metro staciju applūšanu un pārtraucot tramvaju satiksmi, bet toreiz nebija cietušo.

18.jūlijā Stambulā nolija vidēji 65 milimetri lietus, bet Silivri rajonā – pat 128 milimetri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu