Navaļnijam un sabiedrotajiem piespriesti naudassodi par neatļautu demonstrāciju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesa Maskavā ceturtdien piesprieda Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam un diviem viņa sabiedrotajiem naudasssodus par neatļautas demonstrācijas sarīkošanu.

Tiesas spriedumā teikts, ka Navaļnijs un viņa sabiedrotie Leonīds Volkovs un Nikolajs Ļaskins pārkāpuši likumu un viņiem jāsamaksā naudassodi 250 000 līdz 300 000 rubļu (3490 līdz 4188 eiro) apmērā.

Navaļnijs ir noliedzis apsūdzības, uzstājot, ka jūlijā Maskavā sarīkotais pasākums, kurā viņa atbalstītāji izplatīja skrejlapas, bija likumīga akcija, kurai nebija vajadzīga oficiāla atļauja.

Krievijas populārākais opozīcijas līderis Navaļnijs ir paziņojis par nodomu kandidēt prezidenta vēlēšanās 2018.gada martā.

Navaļnijs, kurš guva ievērību ar ierēdņu korupcijas izmeklēšanām, šogad bija organizējis divus plašus valst mēroga protestus, kas bija lielākie vairāku gadu gaitā. Viņš ir izcietis 25 dienu ieslodzījumu par jūnijā sarīkoto protestu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu